Ella Junnilalle massiivinen pettymys: kisa meni piloille jo verryttelyssä – ”Halusin yrittää”

Ella Junnila sai vatsakrampin. Hän oli tullut EM-kisoihin toivoa täynnä vaikean kauden jälkeen. Myös parhaan vireensä menettänyt Sini Lällä joutui pettymään. Keihäskarsinnassa oli harvinaisen heikko taso. Viestijoukkueet jäivät hännille.

Ella Junnila joutui poistumaan karsinnasta pettyneenä.

19.8. 13:12 | Päivitetty 19.8. 14:20

Aamulehti, München

Yleisurheilun EM-kisojen naisten korkeushypyn karsinnasta tuli massiivinen pettymys koko suomalaiskolmikolle.

Rankin isku tuli Tampereen Pyrinnön Ella Junnilalle. Junnilan vatsalihas kramppasi lämmittelyn ensimmäisellä askeleella. Jo siinä vaiheessa näytti varmalta, että tamperelaisella ei ole finaaliin asiaa.

Junnila jäikin hänelle vaatimattomaan tulokseen 178. Median haastattelualueelle käveli erittäin pettynyt urheilija, jonka oli mahdoton pidätellä kyyneleitään.

”Krampille tehtiin kaikki mitä puolessa tunnissa voi. Sitä hierottiin, venytettiin, annettiin energiaa, magnesiumia ja nestettä”, Junnila kertasi.

Hän ei miettinyt karsinnan jättämistä väliin.

”Harmitti ihan todella paljon, mutta halusin yrittää.”

Ella Junnilan hypyt nousivat korkealle, mutta koska juoksu ei kulkenut, hän putosi riman päälle.

Myös Sini Lällä koki pettymyksen karsinnassa.

Junnilan hypyt nousivat riittävän korkealle. Vatsakramppi vaikutti kuitenkin juoksemiseen siinä määrin, että ponnistus jäi kauaksi ja hypyt putosivat riman päälle. Edes merkin siirto ei auttanut, kun ”puoli kroppaa ei toiminut”.

Junnila joutui pettymään jo heinäkuisissa MM-kisoissa. Kausi oli ollut siihen asti vaikea, mutta Müncheniä kohti suunta alkoi muuttua. Junnila kertoo, että viimeisten viikkojen harjoittelu oli sujunut todella hyvin.

Varsinkin viimeinen juoksutreeni tiistaina tuntui Junnilan mukaan paremmalta kuin koskaan. Jalat olivatkin iskussa. Hän sanoi joukkueen hierojalle Pentti Niemelle, että vihdoin kropassa tuntuu siltä kuin olisi alkukausi.

”Olin todella keskittynyt ja tulin hyvällä mielellä tänne. Odotin paljon ja tiesin, että se ei vaadi mitään ihmeellistä”, Junnila sanoi. ”Tuntuu pahalta.”

Ella Junnilan äiti Ringa Ropo jännitti korkeuskarsintaa hyppääjän valmentajan Tuomas Sallisen kanssa.

Junnilan kausi ei ole sujunut odotetulla tavalla. Vamma haittasi juoksemista ja hyppäämistä parin kuukauden ajan alkukesästä. Se tuli juuri silloin, kun hänen olisi pitänyt päästä harjoittelemaan kovilla tehoilla.

Takana on nyt kolmet pettymykseen päättyneet arvokisat peräkkäin. Junnila luottaa vuosi sitten alkaneeseen yhteistyöhön valmentaja Tuomas Sallisen kanssa.

”Suunta on oikea ja tiedän, että olemme tehneet oikeita asioita. Kyllä se hyväkin päivä vielä joskus tulee”, hyppääjä sanoi.

”Ei ole mitään, mistä pitäisi olla huolissaan. Meillä on selkeä suunnitelma kohti Pariisin olympialaisia.”

Ella Junnilan vatsakramppi tuli jo verryttelyssä.

Myös Oriveden kasvatti Sini Lällä saapui median eteen pahasti pettyneenä. Lällä jäi Junnilan tavoin tulokseen 178. Se on hänen kauden toiseksi huonoin tuloksensa.

”Kausi alkaa jo painaa, on väsyttänyt aika paljon. Vire ei ehkä ole enää optimaalinen”, Lällä sanoi.

Hän on kilpaillut kauden aikana paljon. Hieman yllättäen hän pääsi MM-kisoihinkin, mikä lisäsi kuormaa. Harjoittelu on jäänyt vähemmälle.

Lisäksi Lällä sanoi saaneensa MM-kisojen jälkeen jonkinlaisen nilkkavamman, vaikka se ei enää Münchenissä vaivannut.

”Arkailin sitä alitajuntaisesti ponnistuksessa”, hän sanoi eikä pistänyt karsiutumista nilkan piikkiin.,

"Ei voi kovin tyytyväinen olla. Tämä harmittaa tietysti.”

Myös Heta Tuuri (183) karsiutui. Finaaliin pääsi tuloksella 187, mihin suomalaisten perustaso riittää.

Toni Keränen (vas.) karsiutui ensimmäisenä keihäsfinaalista. Yksi heitto riitti Lassi Etelätalolle.

Miesten keihäänheiton karsinnasta tuli heikkotasoinen. Vain kaksi miestä ylitti 80 metriä. Sen tekivät suosikit Jakub Vadlejch (81,81) ja Julian Weber (80,99).

Lassi Etelätalo oli karsinnan kolmas tuloksella 79,29. Myös Toni Kuusela (79,26) pääsi finaaliin. Oliver Helanderin vamman takia kisoihin päässyt Toni Keränen (77, 01) sen sijaan karsiutui ensimmäisenä heittäjänä. Loppukilpailupaikka jäi 19 sentin päähän.

Sara Kuivisto juoksi 800 metrin välierissä kauden parhaansa 2.01,59, mutta karsiutui niukasti loppukilpailusta.

Suomen miesten pikaviestijoukkue ei onnistunut rikkomaan SE-aikaa. Nelikko Santeri Örn, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen, Samuel Purola juoksi ajan 39,37, joka jäi puolisen sekuntia siitä, mihin joukkueella oli etukäteen ajateltuna mahdollisuuksia.

Vaihtoihin viesti ei kaatunut, vaan kapula siirtyi joka kerta vähintään kohtuullisesti. Suomi karsiutui finaalista.

Ikaalisen Samuli Samuelsson sai viestissä sormivamman osuttuaan Turkin juoksijaan.

Suomen naisten pikaviestijoukkueella kaikki kolmea vaihtoa meni plörinäksi. Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen jäivät ajallaan 44,73 kauden parhaastakin lähes sekunnin ja karsiutuivat.

Naisten pitkän viestin joukkue Milja Thureson, Mette Baas, Aino Pulkkinen, Kristiina Halonen jäi aikaan 3.33,40.

Viestit olivat suomalaisittain pettymys. Maaliin tulleista joukkueista Suomen naisten pika- ja pitkän viestin joukkueet jäivät viimeisiksi ja miesten pikaviestiryhmä oli kolmanneksi viimeinen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut