Absurdi tilanne uhkaa tehdä BC Nokiasta kodittoman: ”Löytyykö Suomesta kaupunki, joka haluaa Korisliiga-joukkueen?” – Pyrinnön pidetty konkari lopettaa

Yhdysvaltalainen David Gonzalvez lopetti pelaajauransa. Pyrintö hakee vielä kolmea tai neljää lisähankintaa, BC Nokia enää yhtä.

David Gonzalvezin (vas.) energiaa ei enää Pyrintö-paidassa nähdä.

19.8. 14:05

Aamulehti

Pirkanmaan miesten Korisliiga-seurojen kokoonpanot alkavat hahmottua 30. syyskuuta alkavalle kaudelle.

Tampereen Pyrintö joutui lähtemään pelaajamarkkinoille takamatkalta suunniteltuun nähden, kun kokenut yhdysvaltalaispeluri David Gonzalvez päätti pelaajauransa, seura tiedotti perjantaina. Gonzalvezilla, 34, oli sopimus Pyrintöön ensi kaudeksi.

Tampereelle asettunut takapelaaja pelasi Namika Lahden, Kouvolan Kouvojen ja Pyrinnön paidoissa kuudella liigakaudella nousten yhdeksi sarjan pidetyimmistä hahmoista. Suomen mestaruuden Gonzalvez voitti johtavassa roolissa Kouvoissa vuonna 2016.

Pyrintö on saanut viime kauden neljä merkittävintä kotimaista pelaajaansa – kapteeni Osku Heinosen sekä takapelaajat Lassi Kilpisen, Tomas Pihlajamäen ja Valtteri Leppäsen – pysymään Tampereella. Miikka Sopasen johtama valmennus on hakenut jälleen rapakon takaa riveihinsä atleettisia yhdysvaltalaisia. Toistaiseksi kiinnitetyt ulkomaalaispelurit ovat takapelaaja LJ Thorpe ja laituri Daytone Jennings.

Pyrintö hakee ensi kaudeksi vielä kahta ulkomaalaispelaajaa ja yhtä tai kahta kotimaista pelaajaa.

Paikalliskilpailija BC Nokia julkisti perjantaina ensi kauden kolmannen ulkomaalaishankintansa nimen. Nokialle saapuva Xavier Ford on 29-vuotias ja 203-senttinen laituri. Ford on pelannut urallaan lukuisissa ammattilaissarjoissa, viimeisimpänä Unkarin pääsarjan Kaposvári KK:ssa 13,3 pisteen ja 6,1 levypallon ottelukeskiarvoilla.

Ford, laituri Perriot Callandret ja takapelaaja Johnathan Stove ovat kaikki 26–29-vuotiaita, joilla on useamman kauden ammattilaiskokemus. Usein Korisliigaan hankitaan yhdysvaltalaisia suoraan yliopistosta, sillä tällöin pelaajat ovat halvempia – mutta toisaalta myös suurempia arvoituksia kokemattomuutensa vuoksi.

”Ulkomaalaisten kanssa olemme olleet tarkempia, mutta markkina käy kuumana. Pelaajia on tarjolla aivan hirveästi. Kun lähtee valitsemaan meidän budjetillamme oikeita, niin se on haaste. Toivon, että olemme tehneet kotiläksymme hyvin”, BC Nokian manageri Marko Pirhonen taustoitti.

”Meillä on ison miehen paikka auki, mutta näillä näkymin tulokkaita ei meillä ensi kaudella pelaa.”

BC Nokian ensi kauden kotimainen runko on valmis. Palettia johtaa kaiken nähnyt ja voittanut takapelaaja Antero Lehto. Takapelaaja Niko Mattila sekä sentterit Kalle Peltonen ja Mikael Laihonen ovat oikeinkin mairittelevia suomalaishankintoja BC Nokialle.

”Olen todella tyytyväinen [kotimaisiin] tulijoihin, eikä heitä tarvinnut liikaa houkutella”, Pirhonen iloitsi.

BC Nokian suurimmat murheet eivät liity ensi kauteen, vaan tulevaisuuteen. Nokian palloiluhalli oli purku-uhan alla jo viime keväänä, mutta anniltaan keskinkertainen halli sai jatkoaikaa vuodella. Nokialle jo tovin kaavailtu uusi palloiluhalli sai toukokuussa 750 000 euron valtionavustuksen, mutta kipeästi kaivattu halli ei BC Nokiaa avita vielä syksyllä 2023.

”Sen verran voin sanoa, että tilanne on hurja. Pelaamme Korisliigaa seitsemättä vuotta ja tiedämme, että Nokian palloiluhalli menee huhtikuussa jyrän alle. Jos ja kun pelaamme pudotuspelejä loppuun asti, meille ei ole pelipaikkaa. Eikä sitä seuraavaksi kaudeksi”, Pirhonen manaa.

Aamulehteen voi pistää, että löytyykö Suomen maasta kaupunki, joka haluaa Korisliiga-joukkueen? Tai sitten mennään Tallinnaan pelaamaan. Nämä ovat ihan relevantteja heittoja. Ratkaisuita täytyy saada hyvin nopeasti. On meillä varasuunnitelmia, mutta jos ajatellaan yritystoimintaa, jossa on toistakymmentä henkeä palkkalistalla, etkä tiedä onko sinulla vuoden päästä työtiloja, niin onhan se absurdi tilanne.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut