Saga Vanninen ei hätkähtänyt yllätyskäänteestä – ”Ihan tuttu juttu”

Nuori tamperelainen ihasteli EM-kisojen tunnelmaa.

Toinen kisapäivä oli Saga Vanniselle raskas. Hän jäi keihäässä puolisen metriä ennätyksestään.

19.8. 0:31

Aamulehti, München

Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen sijoittui EM-kisojen seitsenottelussa kymmenenneksi. Vanninen keräsi yhteispisteet 6 045.

Voiton vei odotetusti Belgian Nafissatou Thiam pistein 6 628. Puolan Adrianna Sułek (6 532) oli toinen ja Sveitsin Annik Kälin (6 515) maansa ennätyksellä kolmas.

”Olen iloinen, että olen saanut tason vakiinnutettua sellaiseksi, että 6 000 pistettä menee rikki, vaikka tulisi joitain epäonnistuneitakin lajeja. Vähän kuitenkin harmittaa, ettei saanut kokonaista ehjää ottelua”, Vanninen sanoi urakoinnin päätteeksi.

Vanninen juoksi pika-aidat aikaan 13,74, hyppäsi korkeutta 174, työnsi kuulaa 15,08, juoksi 200 metriä aikaan 25,01, hyppäsi pituutta 599, heitti keihästä 43,95 ja juoksi 800 metriä aikaan 2.22,76.

Hän teki ennätykset kuulassa ja 800 metrillä. Sijoitus kuitenkin tippui päätöslajissa kahdella, mikä oli odotettua. Tamperelaisen ennätys oli ryhmän heikoin.

”Pituus oli teknisesti haastava. En saanut ihan onnistunutta hyppyä. Keihäs oli perustasolla. 800 metriä oli hyvä, kun pystyin ennätyksen juoksemaan”, Vanninen kertasi toisen päivän lajeja.

Aikuisten arvokisojen ensikertalainen ihasteli kisan tunnelmaa.

”Oli aika hieno. En ole ennen tuollaiseen päässyt.”

Torstain iltakisat alkoivat hieman myöhässä rankan sadekuuron takia. Vannista se ei haitannut.

”Tuntuu, että joka ottelussa tulee joku kuuro. Ihan tuttu juttu.”

EM-kisojen ottelusta oli odotettavissa Vanniselle raskas. Hän urakoi vain kaksi viikkoa sitten nuorten MM-kisoissa Kolumbiassa, jossa hän voitti kolmannen nuorten arvokisakultansa.

Vanninen onkin kilpaillut tällä kaudella tiiviisti. Pelkästään täysiä otteluja on tältä kesältä takana jo neljä. Hän on rikkonut 6 000 pisteen rajan joka kerta, mutta ennätys (6 271) ei ole vielä parantunut.

”Olen pysynyt nyt ehjänä, mikä on tärkeää ensi kauttakin ajatellen. Silloin pystyn treenaamaan ehkä jo isommilla tehoillakin kuin tähän kauteen”, Vanninen sanoi.

Nafissatou Thiam on ollut seitsenottelun hallitsija viime vuodet. Hän on voittanut kaksi olympiakultaa, kaksi MM-kultaa ja nyt kaksi EM-kultaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut