Viivi Vainikan hattutemppu Japania vastaan siivitti naisten jääkiekkomaajoukkuetta kohti Tanskan MM-turnausta

Suomi voitti Japanin torstaina iltapäivällä Heinolassa maalein 7–1.

Suomen Jenniina Nylund, Emilia Vesa ja Julia Liikala juhlivat ensimmäistä maalia maaottelussa Japania vastaan Heinolassa.

18.8. 18:06

STT

Suomen naisjääkiekkoilijoiden viimeistä edellinen valmistautumispeli Tanskassa ensi viikolla alkavaan MM-turnaukseen päättyi odotusten mukaiseen voittoon Japanista.

Japanilaiset kukistettiin torstaina iltapäivällä Vierumäen urheiluopiston jäähallissa Heinolassa maalein 7–1. Kahta päivää aiemmin tulos oli 6–1.

Ensimmäisessä kohtaamisessa tulosta takoi ykköskenttä, torstaina kakkosvitja. Viivi Vainikka viimeisteli 35 minuutin sisällä kolme maalia. Laitahyökkääjä Vainikan (3+1) lisäksi tehoili kakkosketjun sentteri Noora Tulus (1+2).

”Koko joukkueen esityksessä näkyi hyvin asioita, joita on harjoiteltu. Meillä on hyvä kokonaisuus kasassa”, painotti Ruotsin Luulajassa seuratasolla pelaava helsinkiläinen Vainikka, 20.

”Uudella ryhmällä on ollut sen verran lyhyt aika yhdessä, että nämäkin pelit olivat tarpeen. Joukkueen kannalta on tietysti tärkeää, että onnistumiset jakautuvat laajalle”, totesi päävalmentaja Juuso Toivola.

Ottelun helmi olisi onnistuessaan ollut Petra Niemisen, 23, avauserässä yrittämä ilmaveivimaali.

Susanna Tapanin johtamassa ykkösketjussa laidalla hyökkäävä Michelle Karvinen, 32, keräsi kahdessa Japani-ottelussa 0+5 tehopistettä. Hänelle MM-kisat tulevat olemaan poikkeustapaus. Myös Tanskan passin omaavalla Karvisella on edessään kotikisat.

”Se on minulle aivan erityislaatuinen turnaus, koska kaikki sukulaiseni ja ystäväni ovat katsomossa. Kisat ovat niin aikaisin, että oli tärkeää saada useampi peli alle. Lähdemme Tanskaan kultajahtiin”, Karvinen painotti.

Maailmanmestaruudesta pelataan Herningissä ja Frederikshavnissa, mutta Suomi kohtaa Tanskan vielä sunnuntaina Karvisen kotikaupungissa Rödovressä.

Alkavalla kaudella göteborgilaista Frölundaa edustava Karvinen pelasi Tanskassa viimeksi seuratasolla yli vuosikymmen sitten. Suomen kisa-avaus on viikon kuluttua tiistaina Kanadaa vastaan.

”Kisaotteluthan kelpaavat pelaajille aina. Nämä ovat nyt toiset ja toivottavasti samalla myös viimeiset MM-kisat elokuussa. Maailmanmestaruudesta pelaaminen kuuluu huhtikuulle eikä heti kauden alkuun”, Toivola korosti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut