Veera Kiviranta ui finaaliin 50 metrin rintauinnissa, Laura Lahtinen karsiutui 200 metrin perhosuinnissa

Veera Kivirinta ui finaalipaikan pitkän radan EM-kisojen päätöspäiväksi.

Laura Lahtinen karsiutui naisten 200 metrin perhosuinnin loppukilpailupaikasta. Hän oli yhdeksäs ajalla 2.11,41.

16.8. 21:10

STT

Veera Kivirinta ui keskiviikkona naisten 50 metrin rintauinnin loppukilpailussa Rooman EM-kisoissa. Kivirinta oli tiistaina välierässään kolmas ja aikavertailussa koko joukon viides.

”Nyt oli rento fiilis lähteä: kropassa tuntui hyvälle ja mieli oli hyvä”, Kivirinta sanoi Ylen tv-haastattelussa, mutta moitti välierän starttiaan hitaaksi.

Rintauimari arveli, että finaalista tulee tunteikas, sillä hänen Tampere-taipaleensa tulee EM-kisojen jälkeen päätökseen. Aiemmin Kivirinta asui ja harjoitteli Oulussa.

Kivirinta ui välierässä ajan 30,77. Aamun alkuerissä hän kellotti pitkän radan ennätyksensä 30,34, joka sekin olisi välierissä oikeuttanut viitossijaan.

”Välierän aika on aika heikko aamun uintiin verrattuna. Voisi pistää vastatuulen piikkiin, siellä tuuli tosi paljon”, Kivirinta kuvasi ulkoaltaan haastetta Ylelle.

Naisten 50 metrin rintauinnin finaali uidaan keskiviikkona kello 19.05. Välierissä nopeinta vauhtia piti Liettuan kokenut Ruta Meilutyte ajalla 29,44.

Lahtinen perhosuinnissa varasijalle

Laura Lahtinen karsiutui naisten 200 metrin perhosuinnin loppukilpailupaikasta.

Lahtinen oli kisojen päämatkallaan välierien vertailussa yhdeksäs ajalla 2.11,41, kun kahdeksan parasta eteni lajin huomiseen huipennukseen.

Lahtinen on finaalissa ensimmäisellä varasijalla. Finaalipaikka olisi vaatinut 0,56 sekuntia paremman ajan. Välierien ykkönen oli Tanskan Helena Rosnedahl Bach ajalla 2.08,48.

”Ärsyttää todella paljon. En osaa uida sitä viimeistä viisikymppistä tällä hetkellä. Hengitin aivan liikaa viimeisellä 50 metrillä, ja uinti ei ole virtaviivaista”, Lahtinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän toivoi yltävänsä 2.10:n aikaan. Hänen Suomen ennätyksensä on 2.10,39 kolmen vuoden takaa.

Pitkän perhosuinnin alkueriin osallistui vain 19 uimaria. Aamun alkuerissä helsinkiläinen Lahtinen ui ajan 2.12,44.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut