Harvinaiseen joukkoon liittynyt Mattsson EM-hopeasta: ”Pieni harmitus jäi”

Matti Mattsson jatkoi mitaliputkeaan EM-altaassa. Nyt hänellä on kolme aikuisten arvokisamitalia.

Matti Mattsson voitti EM-kisoissa 200 metrin rintauinnin hopeaa.

14.8. 21:20

STT

Matti Mattsson ui sunnuntaina hopeaa miesten 200 metrin rintauinnissa pitkän matkan EM-kisoissa Roomassa. Mattssonin hopea-aika oli 2.09,40, jolla hän hävisi kultamitalisi, Britannian James Wilbylle 44 sadasosaa.

Mattsson on nyt napannut mitalin sekä EM-, MM- että olympiatasolla ja kuuluu tässä 28 suomalaisen valiourheilijan joukkoon.

”Äärimmäisen hienolta tuntuu, ja tyytyväinen pitää olla, vaikka pieni harmitus jäikin. Kultaa lähdettiin hakemaan”, porilainen kuvaili STT:lle.

Kesäkuussa Mattsson jäi matkan MM-finaalin kahdeksanneksi, ja silloin etenkin jälkimmäinen satanen oli tahmea. Tällä kertaa uinti kulki Mattssonin mukaan paremmin aina viimeiselle 15 metrille asti, jolloin Wilby liukui ohi.

”Vikat 15 metriä alkoi sakkaamaan, mutta veto pysyi jotenkuten pitkänä. Kaikkeni jätin altaaseen, ja tämä oli tämän päivän kunto.”

Suomi on nyt päässyt EM-mitalitaulukkoon peräkkäisissä kisoissa, kun kaksi vuotta sitten Budapestissa Ari-Pekka Liukkonen otti kultaa miesten 50 metrin vapaauinnissa ja Ida Hulkko hopeaa naisten 50 metrin rintauinnissa.

Rintauinnissa suomalaismies oli saavuttanut edellisen EM-mitalin vuonna 1931, kun Toivo Reingoldt kauhoi Pariisissa ykköseksi niin ikään 200 metrillä.

Lahtinen välierissä

Laura Lahtinen oli mukana naisten 200 metrin rintauinnin välierissä pitkän radan EM-uinneissa Roomassa. Hän ui kauden parhaan aikansa 2.27,60, joka oli vajaat neljä sekuntia hitaampi kuin vaiheen nopein Italian Martina Carraro. Lahtinen selvisi välierissä sijalle 13.

Aamusessiossa Lahtinen oli alkuerien 19:s. Hänet sijoitettiin maakiintiöiden vuoksi ensimmäiselle varasijalle, josta 19-vuotias uimari nousi mukaan iltakilpailuihin.

Lahtisen ennätys 200 metrin rintauinnissa pitkällä radalla on kolme kesää sitten uitu 2.26,89.

Aamun avausmatkallaan perhosuinnissa Lahtinen alitti ensi kerran urallaan minuutin rajan, kun kello pysähtyi aikaan 59,99. Ennätys ilahdutti Helsingfors Simsällskap -seuran 19-vuotiasta uimaria.

”Olen odottanut minuutin alitusta jo muutaman vuoden. Se lämmittää”, Lahtinen kuvasi ennätystään Ylen tv-haastattelussa.

Lahtisen mukaan 100 metrin ennätys lupaa hyvää tiistaina alkavalle päämatkalle, 200 metrin perhosuintiin.

Kokko karsiutui

Olli Kokko karsiutui jatkosta EM-uintien sivulajissaan miesten 50 metrin selkäuinnissa. Kokko ui matkan ensimmäisessä alkuerässä viidenneksi ajalla 27,92. Selkäuinti oli hänelle EM-kisojen välipala kohti alkuviikon tärkeämpiä matkoja, eikä uimari ollut mukavuusalueellaan.

”Ei ole lapsille sopivaa katsottavaa, kun meikäläinen ui selkäuintia”, välipäiviin kilpailua kaivannut Kokko sanoi Ylen tv-haastattelussa.

TaTU Tamperetta edustava Kokko oli aikavertailun 43:s. Alkuerien nopein oli Italian Thomas Ceccon ajalla 24,69.

Kokko kilpailee EM-altaassa vielä 50 metrin rintauinnissa huomenna ja 50 metrin vapaauinnissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut