Mansen lainavahvistus Aku Kettunen joutui perjantaina inhottavaan peliin – kausi voi päättyä hyvin kummalliseen yhdistelmään

Manseen loppukaudeksi lainalle siirtyneen Aku Kettusen kausi voi teoriassa päättyä mestaruusjuhliin ja putoamiseen sarjasta.

Aku Kettuselle on löytynyt Mansesta töitä niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Kuvassa KeKiä vastaan Kettunen pelasi kakkosvahtina, mutta tuttua KoU:a vastaan yllä oli jokeripaita.

12.8. 21:17 | Päivitetty 12.8. 21:35

Aamulehti

Heinäkuussa ennen pesäpallon siirtotakarajan umpeutumista Manse PP vahvisti miesten joukkuettaan hankkimalla Aku Kettusen riveihinsä loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Jääkiekossa vastaavat siirrot sarjan pienemmistä joukkueista suurempiin ja rahakkaampiin ovat melko tavallisia, mutta pesäpallossa tällainen on huomattavasti harvinaisempaa.

Perjantaina Kettunen joutui Kaupissa lainapestinsä myötä eriskummalliseen tilanteeseen, kun lainaseura Manse kohtasi hänen ”oman joukkueensa” Koskenkorvan Urheilijat.

Vaikka joukkueet löytyvät sarjataulukon eri ääripäistä, antoi ”Kossu” Manselle tämän kauden aiempien kohtaamisten tavoin varsin väkevän vastuksen. Täysi pistepotti jäi isänniltä haaveeksi, mutta voitto sentään heltisi kotiutus­lyöntien jälkeen 2–1 (5–4, 1–4, 0–0, 4–2).

Aiemmissa peleissään Kettuselle on tavallisesti löytynyt ulkopelirooli linjasta, mutta tuttuakin tutumpaa joukkuetta vastaan hän pelasi rotaation myötä jokerina. Tilastoihin merkittiin yksi tuotu juoksu.

”Aika inhottavaa oli. Vielä kun tuossa jokerina on muutenkin aika perseestä kun ei pääse ulos, niin tänään ei ollut mikään erityisen nautinnollinen peli”, Kettunen myönsi rehdisti.

”Kossu löi välillä tosi hienosti, mutta meidän huono sisäpeli väritti tätä peliä eniten.”

Runkosarjan voitto karkasi

Mansella on runkosarjassa jäljellä vielä maanantain kotiottelu Vimpelin Vetoa ja seuraavan päivän vierasottelu Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

ViVe varmisti perjantaina runkosarjan voiton, mutta kakkossija on Mansen omissa käsissä. Tuo sijoitus toisi joukkueelle kotiedun vähintään puolivälieriin ja mahdollisiin välieriin.

”Selkeästi maanantaina myös haetaan asetelmia syksyn peleihin. Iso matsi muutenkin kuin pisteiden valossa”, Kettunen ennakoi.

Perjantain vastustajalla lähitulevaisuuden näkymät ovat synkemmät, mutta piste Kaupista voi osoittautua arvokkaaksi. Hyvän kauden alun jälkeen hyytyneen Koskenkorvan uhkana nimittäin on jäädä Kankaanpään Mailan seuraksi putoamis­karsintaan, jonka häviäjä putoaa sarjasta.

Heikko KaMa on tuossa sarjassa ketä tahansa vastaan selkeä altavastaaja, mutta myös paras viidestä -ottelusarjan voittaja joutuu yhä pelaamaan sarjapaikastaan Ykköspesiksen toiselle sijalle päätyvää joukkuetta vastaan.

Teoreettisesti onkin yhä mahdollista, että samalla kaudella Kettunen voittaisi Suomen mestaruuden ja putoaisi sarjatasoa alemmas.

”Kyllä se huolettaa kun olen tilannetta katsonut. Asia on pois minun käsistäni, mutta toivon kovasti ettei karsintoihin tarvitsisi mennä”, Kettunen sanoi Koskenkorvan asemasta.

”Tänään tietysti pistemenetys harmittaa kun olin vastustajajoukkueella, mutta Kossun välillä esittämä lyöntipeli oli rohkaisevaa.”

Mitä tapahtui?

Kunnareita vieraille

Viime kauden Mansen mestari­joukkueeseen kuulunut Tuomas Tuohisaari kuritti avausjaksolla vanhaa seuraansa kunnarilla. Kolmannen aloittavalla tullut läpilyönti toi hengettömästi aloittaneelle Kossulle toivonkipinän, ja se oli lähellä kuroa viiden juoksun eron umpeen.

Toisella jaksolla Mansen kakkospuolen puhkaisi kunnarin arvoisesti Ville Veittikoski. Oli Mansen vuoro jäädä tappiolle, eikä se saanut takaa-ajoaan käyntiin lainkaan.

Supervuorossa KoU sai tilaisuuden napata voitto, mutta kun se jäi käyttämättä, kukisti Manse vieraat kotiutus­lyöntikisassa. Henri Puputti löi takaa läpi, ja kun kopparin hätiköity heittoyritys pysähtyi takana oleviin verkkoihin, ehti Puputti kiertää kunnarin.

Mansen vauhdikkaana jokerina tunnettu Timo Torppa pelasi vaihteeksi ulkokentällä kakkoskopparin tontilla. Vakiopelaajista sivussa tällä kertaa olivat Lauri Kivinen ja Simo Vainikainen. Vainikaisen huilivuoro näkyi Mansen ulkopelissä.

Yleisöä 1 115 katsojaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut