Koovee iloitsee Latvian mestarin liittymisestä Mestikseen, eikä pitkä pelimatkakaan huoleta – ”Voi olla edullisempi kuin Rovaniemen reissu”

Mikäli urheilullinen taso riittää, on HK Zemgale divarikiekkoon hyvä lisä, uskoo Kooveen toimitusjohtaja Pekka Hemmilä.

Koovee ei enää joudu jakamaan perinteikästä Hakametsän jäähallia liigajoukkueiden kanssa. Lokakuun alussa joukkue saa vieraita Latviasta.

12.8. 16:15

Aamulehti

Latvian jääkiekon miesten hallitseva mestari HK Zemgale liittyy ensi kaudeksi mukaan Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen. Jo jonkin aikaa huhuissa liikkuneelle tiedolle saatiin perjantaina virallinen vahvistus.

Mestiksen tamperelaisjoukkue Koovee ottaa uuden tulokkaan vastaan iloisin mielin.

”Meistä tämä on hyvä juttu Mestikselle ja myös Suomi-kiekolle. Toivomme, että tätä kautta pystymme laajentamaan markkinaa ja tukemaan sitä kautta sarjan kehittymistä”, kertoo Koovee Hockeyn toimitusjohtaja Pekka Hemmilä.

Zemgale toimii myös jonkinlaisena koekaniinina. Mikäli asiat sujuvat toivottuun malliin, saatetaan Mestiksessä nähdä tulevaisuudessa enemmänkin kansainvälistä väriä. Yksi puheissa toistunut ajatus on joukkue Tallinnasta.

”Jos kaikki menee hienosti, niin mikä ettei”, Hemmilä toteaa.

”Katsotaan, miten tämä lähtee käyntiin. Ensi kaudella saamme asiasta kokemuksia ja muun muassa näemme, miten meidän näkyvyys kasvaa.”

Näkyvyyden kannalta on vielä epäselvää, miten toimii Latviassa pelattavien otteluiden televisiointi.

Hyvät yhteydet Tampereelta

HK Zemgalen kotikaupunki on Jelgava, joka sijaitsee noin 40 kilometriä Riiasta etelään. Joukkue voitti viime vuonna ensimmäistä kertaa historiassaan Latvian mestaruuden.

Mestiksen lisäksi Zemgale jatkaa myös Latvian liigassa, joka sekin saa kansainvälistä väriä liettualaisjoukkueiden muodossa.

Latvialaisseuran mukaantulo ei ole saanut varauksetonta kannatusta Mestiksen seuroilta. Avoimesti mielipiteensä on aiemmin kertonut ainakin RoKi.

”Emme kannata sitä näillä tiedoilla, jotka meillä on. Tähän liittyy kysymysmerkkejä koskien kuluja, tuloja ja urheilua”, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta totesi heinäkuussa Lapin Kansalle.

Lehden tietojen mukaan vastaan olivat tuolloin myös Hokki, KeuPa, JoKP ja Ketterä, eli huolensa olivat ilmaisseet erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomen seurat. Tuolloin oli tosin vielä epävarmaa, liittyisikö Zemgale sarjaan täytenä jäsenenä, vai pelaisiko se ainoastaan vierasotteluita.

Yksi looginen syy huolille on matkustaminen ja etäisyydet. Kooveelle matkustaminen Riikaan ei ole ongelma.

”Olemme Tampereella onnellisessa asemassa, koska meillä menee täältä suora lento Riikaan. Siellä hinnatkin ovat vähän matalammat – meille tämä voi olla edullisempikin kuin Rovaniemen reissu”, Hemmilä toteaa.

Miikka Kuusela jatkaa Kooveen päävalmentajana. Vaikean viime kauden jälkeen odotukset ja tavoitteet ovat nyt selvästi korkeammalla.

Koovee ensimmäinen isäntä

Zemgale pelaa kaikki koti- ja vierasottelunsa aina samalla paikkakunnalla peräkkäisinä päivinä. Koovee saa kunnian isännöidä latvialaisjoukkuetta ensimmäisenä, sillä Zemgale saapuu kahden kotiottelun jälkeen Hakametsään tiistaina 4. lokakuuta ja keskiviikkona 5. lokakuuta.

Yhden huolenaiheen Kooveen Hemmilä kuitenkin jakaa: Zemgalen urheilullinen taso mietityttää.

”Tämä kaikki tulee myös heille nopealla aikataululla. Meille on vielä kysymys­merkki, minkä tasoisen joukkueen he saavat rakennettua”, Hemmilä pohtii.

”Jos urheilullisesti joukkue on kovatasoinen, uskon ja toivon sen lisäävän sarjan kiinnostavuutta kuluttajien silmissä.”

Mikäli Zemgale onnistuu pääsemään pudotuspeleihin, pelataan kaikki ottelut suomalaisjoukkueen kotona. Karsintoihin Zemgale ei voi joutua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut