TaTU Tampereen Kivirinta lähellä välieräpaikkaa – Suomalaisuimarien paukut säästyivät EM-kisojen päämatkoille

Veera Kivirinta oli suomalaisista lähimpänä välieräpaikkaa Rooman ulkoaltaassa.

12.8. 14:10

STT

Suomalaisuimarien paukut säästyivät päämatkoille, kun perjantaina EM-uintien alkueriin startanneet viisi suomalaista karsiutuivat matkojensa välieristä Rooman ulkoaltaassa. Lähimpänä välieräpaikkaa oli TaTU Tamperetta edustava Veera Kivirinta naisten 100 metrin rintauinnissa.

Kivirinta ui sivulajissaan alkuerien 21:nneksi ajalla 1.09,44. Välierävertailussa hän oli 19:s, koska neljä parasta aikaa uineet italialaiset saivat maakiintiön takia vain kaksi uimaria välieriin.

”Ainut, mitä piti osata tehdä, oli hengittää ulospäin. Onnistuin siinä. Yleensä romahdan 30 metriä ennen maalia, mutta nyt vasta kymmenen metriä ennen maalia”, kesäkuun MM-kisaoppejaan toteuttanut Kivirinta sanoi Uimaliiton äänitteessä.

Kivirinnan päämatka 50 metrin rintauinti alkaa alkuerillä tiistaina. Satasella myös 27:nneksi ajalla 1.09,92 uinut Laura Lahtinen ja 32. sijalle ajalla 1.11,82 päätynyt Martta Ruuska karsiutuivat.

Lahtinen aloitti päivänsä 50 metrin perhosuinnissa, jossa hän ja Jenna Laukkanen karsiutuivat. Laukkanen oli alkuerien 28:s ajalla 27,61 ja Lahtinen 29:s ajalla 27,63.

”Vähän nihkeää. Ote ei purrut niin hyvin kuin ajattelin. Meni vähän yliyrittämiseksi”, Laukkanen kommentoi liiton äänitteessä.

Lahtinen kuvasi Uimaliiton äänitteessä kahden matkan aamuaan harmilliseksi, sillä rintauinnissa vetofrekvenssi ei sujunut 100 metrin matkan vaatimaan malliin. Perhosuinnin lyhyt matka oli hänelle ”pulikointia”.

”Nyt saatiin kisajännitys pois”, Lahtinen sanoi ja odottaa etenkin tiistaina alkavaa 200 metrin perhosuintia.

Liukkonen toiveikkaana

Ari-Pekka Liukkonen karsiutui välieristä miesten 100 metrin vapaauinnissa. Liukkonen oli sivulajissaan 69:s ajalla 52,62. Alkuerien nopein, Romanian David Popovici ui kisaennätyksen 47,20.

Liukkosen kesää ovat vaikeuttaneet sairastelut. Hän laski ennen Rooman kisoja olleensa kahdesta ja puolesta viime kuukaudesta puolitoista kuukautta sairaana, ja keskikesän MM-kisat jäivät sen takia väliin.

”Nyt on hyvä, että saan palauteltua pari kolme päivää”, Liukkonen sanoi Uimaliiton äänitteessä.

Hänen päämatkansa on tiistaina alkava 50 metrin vapaauinti, jossa hän puolustaa Euroopan mestaruuttaan. Liukkonen ui myös 50 metrin rintauinnin maanantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut