Viheliäinen Manse haki Rantakentältä voiton – veljesten välinen kuittailu ei kuulu Vainikaisten tapoihin

Manse PP kaivoi taas tarvittavat juoksut ja otti vieraskentällä Kiteellä kaksi kappaletta jaksovoittoja yhden juoksun eroilla.

Manse PP:n Simo Vainikainen on tuonut kuluvalla kaudella 11 juoksua. Kuva 28. heinäkuuta pelatusta PattU-kotiottelusta.

9.8. 21:25

Manse PP:n miesten Superpesiksen joukkue on tällä hetkellä viheliäinen joukkue. Jos vastustaja meinaa päästä lähelle, tamperelaiset kaivavat tiiviin ulkopelinsä ohella tarvittavat juoksut.

Tamperelaisten tähtäimessä oleva runkosarjan kakkosija on taas yhtä voittoa lähempänä, kun Kitee kaatui vieraissa 2–0 (5–4, 3–2).

Manse nousi tiistaina sarjataulukossa Sotkamon ohi toiseksi – ja pitää sijoituksen runkosarjan loppuun saakka, jos se voittaa vielä kaksi ottelua. Vähempikin riittää, jos Sotkamo menettää pisteitä.

Juha Puhtimäki näytti heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan, että hän viihtyy mainiosti Kiteen Rantakentällä. Vastustamaton lyönti kakkospuolelle, Lauri Kivinen kotiin ja itselle kunnari.

Kun lukkarin maila oli kuumana toisessakin vuorossa, ensimmäinen jakso oli käytännössä paketoitu, vaikka Hannes Pekkinen kentän tyhjentäneellä kunnarillaan numerollisesti peliä tasoittikin.

Toisella jaksolla Mansen lyöntisankari oli Perttu Ruuska, joka kotiutti Severi Tikkakosken ja Aku Kettusen. Ratkaisevan voittojuoksun toi Kiteen harhaheitolla Timo Torppa.

Mansesta huilivuorossa oli sunnuntaina Kankaanpään Mailaa vastaan urallaan 600 (98+502) lyötyä juoksua täyteen saanut Henri Puputti. Vastaavasti edelliset pelit sivussa ollut Lauri Kivinen palasi kokoonpanoon.

Vainikaisten välinen taisto

Ottelussa nähtiin myös veljesten kohtaaminen, kun Kiteen paidassa esiintyi Simo Vainikaisen isoveli Samu.

Millaista oli pelata omaa veljeä vastaan?

”Toisin kuin joillain muilla veljeksillä voi olla, meillä ei ole tapana kesken pelin kuittailla toisillemme. Hienoahan se oli nähdä, että Samu onnistui mainiosti sekä ulko- että sisäpelissä. Hyvä hänelle, mutta vielä parempi minulle, että voin hymyillä voittajana ottelun jälkeen”, Vainikainen summasi.

Oliko mitään sanailua pelin jälkeen?

”Kuulumisia vaihdoimme, mutta ihan muusta kuin pesäpallosta. Siitä saa kauden aikana jauhaa muutenkin tarpeeksi.”

Vainikainen myönsi, ettei Kitee-ottelussa nähty säkenöivintä Mansea.

”Koko ajan oli kuitenkin tosi luottavainen olo, että kyllä me tämän hoidamme.”

Mansen seuraava ottelu on perjantaina Koskenkorvaa vastaan Kaupissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut