Sarjajumbo Kankaanpään Maila oli vain suupala Mansen miehille – sarjataulukkoa on jo silmäilty: ”Kakkossija on omissa mailoissamme”

Manse PP osoitti hurjan tasoeron Superpesiksen kärjen ja hännän välillä. Riku Hokkanen löi kauden ensimmäiset juoksunsa Kankaanpäässä.

Riku Hokkanen (takana kesk.) avasi lyötyjen juoksujen tilinsä Kankaanpään Mailaa vastaan. Kuva parin viikon takaisesta IPV-kotiottelusta.

7.8. 20:42 | Päivitetty 8.8. 15:38

Tasoero miesten Superpesiksen kärjen ja hännän välillä on todella suuri.

Kankaanpään Mailan asema sarjan jumbona on ollut jo pitkään sinetöity. Kun joukkue on kärsinyt myös loukkaantumisista, lähtökohta sunnuntain otteluun oli valmiiksi kuin mestarit vastaan oppipojat.

Manse riepotteli KaMaa alusta lähtien miten tahtoi. Tamperelaisten täysi kolmen pisteen voitto kirjattiin lopulta ylivoimaisesti 2–0 (10–1, 6–1).

Pahiten kotijoukkueen reikäistä ulkopeliä kuritti vanhalla kotikentällään pelannut jokeri Henri Puputti, joka löi kunnarin ja seitsemän tavallista juoksua. Myös kunnarin ja kolme tavallista lyönyt sekä kolme juoksua tuonut Aku Kettunen oli mainiolla pelipäällä.

Mansessa ei ollut ainuttakaan heikkoa lenkkiä suhteessa vastustajaan.

Yksi hymyilevimmistä Mansen miehistä pelin jälkeen oli Riku Hokkanen. Hyvinkäältä täksi kaudeksi Manseen tullut kolmospolttaja löi sunnuntaina kauden ensimmäiset juoksunsa.

”Muutama paikka aiemminkin kaudella ollut, mutta nyt osui pari kertaa sinne, mihin yritinkin. Ei jääty tilastossa nollille tälläkään kaudella”, Hokkanen maisteli.

Alkukauden kotievakon takia Mansen pelitahti on heinäkuun Kaupin stadionin valmistumisen jälkeen ollut tiivistä. Päättyneellä viikolla ohjelmassa oli kolme ottelua. Tulevan tiistain Kitee-ottelusta tahti tiivistyy vielä hiukan lisää, kun ohjelmassa on neljä peliä kahdeksaan päivään.

Otteluruuhka ei kuitenkaan Hokkasen mukaan tunnu missään, kun Manse on kierrättänyt laadukasta kokoonpanoaan. Tämän ansiosta pätevät pelaajat eivät lopu kesken mahdollisten loukkaantumisten takia.

”Pelituntuma on pysynyt hyvin kaikilla. Se antaa valmennukselle taktisia vaihtoehtoja, kun valittavissa on erityyppisiä pelaajia.”

Hokkasen mukaan KaMa-ottelu oli asennemittari.

”Pyrimme pitämään saman rytmin kuin kaikissa peleissä. Jos vähänkin antaa siimaa, peli voi mennä läpsyttelyksi. Nyt hyvä valmistautuminen näkyi oikeanlaisina otteina kentällä”, hän huomasi.

Hokkanen pelasi koko aiemman pääsarjauransa Hyvinkään Tahkossa.

”Kun kyselivät kiinnostustani tulla Tampereelle, ei kovin pitkään tarvinnut houkutella. Kannun voittaminen kiinnostaa. Mansessa siihen on hyvä mahdollisuus.”

Mansen pelaajat ovat läpi kauden puhuneet pelin kehittämisessä.

”Ihan hyvällä mallilla olemme. Ulkopeli antaa meille mahdollisuuden joka pelissä voittoihin. Sisäpelissäkin on löytynyt ihan hyviä aihioita viime aikoina.”

Hokkanen myöntää, että sarjataulukkoakin on jo hiukan silmäilty.

”Kakkossija on omissa mailoissamme. Ilman muuta sen haluamme, se takaisi kotiedun myös mahdollisissa välierissä.”

Oikaisu 8.8. kello 15.40: Jutun pääkuvassa oli aluksi Manse PP:n pelaajista Timo Torppa, ei Riku Hokkanen kuten kuvatekstissä virheellisesti väitettiin.

Tilanne

Kakkossija kiikarissa

Miesten Superpesiksen runkosarja päättyy 16. elokuuta. Manse PP:llä on jäljellä neljä ottelua: vieraissa Kiteen Pallo (9.8.) ja Imatran Pallo-Veikot (16.8.) ja kotona Koskenkorvan Urheilijat (12.8.) ja Vimpelin Veto (15.8.).

Mansen kotietu pudotuspeleihin on ollut käytännössä varma jo pidempään. Panoksena loppusuoralla on runkosarjan kakkossija. Se tulee riippumatta muiden joukkueiden tuloksista kolmella voitolla. Manselle niiden kairaamisen ei pitäisi tuottaa vaikeuksia, jos pelin taso pysyy nykyisenlaisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut