Viestimitalit karkasivat suomalaisilta Viron EM-rasteilla: ”Virheet olivat tuloksen kannalta aiempia päiviä merkityksellisempiä”

Marika Teinillä oli sunnuntaina vaikea päivä Suomen naisten ykkösjoukkueen toisella osuudella. Kuva torstain pitkän matkan kilpailusta, jossa Teini ylsi EM-pronssille.

7.8. 16:16

Rakvere

Henkilökohtaisten kilpailujen mitalivire ei jalostunut suomalaisten viestimitaleiksi suunnistuksen EM-kisojen päätöspäivänä Virossa. Rakveressa Suomen miesten joukkue oli neljäs ja naisten joukkue viides.

Suomi kilpaili miehissä kolmikolla Elias Kuukka, Olli Ojanaho ja Miika Kirmula. Kärki karkasi triolta kolmen ja puolen minuutin päähän.

”Oma suorittaminen oli samaa tasoa kuin aiemminkin tällä viikolla eli aika huonoa”, Kirmula totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Seuratasolla Tampereen Pyrintöä edustavan Kuukan virhe avausosuuden puolivälissä jätti Suomen takaa-ajajaksi jo varhain. Kirmulan mukaan virhe tuli kriittisessä kohdassa, eikä Suomi saanut enää mitalijoukkueita kiinni.

Norja voitti miesten kilpailun joukkueella Magne Dæhli, Kasper Fosser ja Eskil Kinneberg. Vahvaa tasoaan osoittaneen Ruotsin kolmosjoukkue ylsi hopealle, ja Sveitsi sai pronssia. Virallisiin EM-tuloksiin lasketaan vain kunkin maan paras joukkue.

Naisten viestissä Tove Alexanderssonin ankkuroima Ruotsi oli ylivoimainen. Alexanderssonin lisäksi kokoonpanossa suunnistivat myös Lina Strand ja Saga Hagström. Hopealle suunnisti Tšekki ja pronssille Norja.

Suomen viitossijan varmisti nuori kakkosjoukkue Ida Haapala, Enni Jalava ja Anu Tuomisto. Ykkösjoukkueen asemat heikkenivät Marika Teinin kakkososuudella, ja Tampereen Pyrinnön Venla Harju tuli ankkuriosuudelta maaliin kuudentena parikymmentä sekuntia kakkosjoukkueen takana.

”Tämä maasto oli aiempia päiviä selväpiirteisempi, joten virheet olivat tuloksen kannalta vielä merkityksellisempiä. Muutenhan teimme ihan hyvän suorituksen, eikä mitalikaan lopulta jäänyt kauas”, ykkösjoukkueen aloittaja Miia Niittynen summasi kilpailun jälkeen.

Harju voitti EM-kisoissa pitkän matkan kultaa ja keskimatkan pronssia. Pronssille Virossa suunnistivat myös Teini ja Kuukka pitkällä matkalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut