Kalevan kisat olivat välikisat – Yhdessä Pirkanmaan kunnassa juhlitaan historiallista mitalisaalista

Joensuun Kalevan kisat käytiin keskellä MM- ja EM-kisakesää, mikä vaikutti moneen asiaan.

7.8. 20:22

Aamulehti

Joensuun Kalevan kisat olivat väkikisat – niin aikataulullisesti kuin tuloksellisesti. Alla olivat juuri päättyneet MM-kilpailut Eugenessa, ja aivan pian alkavat EM-kisat Münchenissä. Kalevan kisat jäivät hieman harmilliseen rakoseen kaksien isojen kisojen palautumis- ja viimeistelysaumaan.

Kun vielä nuorten MM-kilpailut päättyivät Kolumbiassa, oli iso joukko nuoria potentiaalisia mitalisteja ja väripilkkuja poissa.

Kuluva kesä on todellinen yleisurheilun superkesä, kun edellä mainittujen kinkereiden lisäksi kesäkausi huipentuu Ruotsi-otteluun.

Tulostaso ei noussut Joensuun neljänä päivänä kohahdus-tasolle. Syyt ovat pitkälti samat kuin aikataulullisessa haasteessa. Osalla tähtiurheilijoita oli alla rankka MM-kisareissu ja siitä palautuminen piti yhdistää tulevan EM-matkan herkistelyyn.

Niinpä Kalevan kisat tulivat harjoitusohjelmassa vain mukana, eivät minkäänlaisena tähtäimenä suomalaiselle tähtikaartille.

Kun EM-kisajoukkuekin oli jo valittu kahden lajin kolmatta edustajaa lukuun ottamatta, ei sekään tuonut tarvetta venymiselle. Tulosten sijaan Joensuussa kisattiin mestaruuksista – kuten SM-kisoissa pitääkin olla.

Pirkanmaalaisittain sykähdytti muun muassa otteluiden kultamitalit, kun vaikeuksien jälkeen nousua tekevä Tampereen Pyrinnön Miia Sillman uusi seitsenottelukultansa ja Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi palasi kymmenottelun mestariksi.

Sunnuntaina nuorisokaarti, kuten Frida Hämäläinen, Jaakko Linnus ja Nuutti Heikkilä, nousi ilahduttavasti mitaleille.

Lempäälässä Joensuun kisat nostattivat erityistä riemua, kun LeKi Yleisurheilun edustajat kotiuttivat historiallisen suuren mitalimäärän neljä mitalia.

Reetta Hurskeen vahvaan myötätuuleen juoksema 12,87 lupaa erittäin hyvää EM-kisoja ajatellen. Kävelijä Aleksi Ojala toivottavasti pääsee EM-kisoissa viivalle loistavan MM-urakan jälkeen. Kalevan kisojen väliinjättö saattaa osoittautua oivaksi peliliikkeeksi. Korkeushyppääjä Ella Junnilan tähtäin on jo EM-areenoilla ja treenijakson keskellä Kalevan kisat jäivät vaisuksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut