Pyrinnön Venla Harju jatkoi mitalivauhtiaan suunnistuksen EM-kisoissa – keskimatkan pronssi ei jättänyt jossiteltavaa: ”Tavoitteet täyttyivät”

Tamperelainen Venla Harju voitti jo torstaina suunnistuksen EM-kultaa pitkällä matkalla ja lauantaina tuli EM-pronssia keskimatkalla.

Venla Harju voitti Virossa EM-pronssia keskimatkalla aiemman pitkän matkan EM-kullan lisäksi.

6.8. 15:01 | Päivitetty 6.8. 19:48

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön suunnistaja Venla Harjun vahva vire EM-kisoissa Virossa jatkui lauantaina.

Harju suunnisti keskimatkalla kolmanneksi ja voitti EM-pronssia. Näin hänen saldonsa on kahdesta EM-startista kaksi mitalia, kun hän voitti torstaina pitkän matkan mestaruuden.

”Vaikka vähän virhettä tulikin, silti päällimmäisenä mielessä on vain tyytyväisyys siitä, että tulos oli näin hyvä. Ei tunnu siltä, että tarvitsisi jossitella niitä virheitäkään”, Harju kertoo Aamulehdelle tovin tuloksia sulateltuaan.

Harju jäi 5,3 kilometrin radalla kaksi minuuttia ja 50 sekuntia kilpailun ylivoimaisesti voittaneelle Sveitsin Simona Aebersoldille. Hopealle nousi järjestäjämaan Viron Evely Kaasiku minuutin ja 27 sekuntia Aebersoldia jäljessä.

”Otin yhden hitaamman reitinvalinnan, kun en oikein osannut arvioida kulkukelpoisuuksia ja sitä, että sinne muodostuu uria osaan paikoista. Toinen vastaava oli, kun ehkä vähän herpaantui keskittyminen siihen kartan ja maaston tutkimiseen, ja menin vinoon. Siinä hetki kesti saada taas kiinni, mutta kaikki vaikeat rastit löysin hyvin, ja siihen olen tyytyväinen”, Harju kertoo omasta suorituksestaan.

Pitkällä matkalla EM-pronssia suunnistanut Suomen Marika Teini oli pitkään kiinni mitaleissa. Virhe vajaa kilometri ennen maalia pudotti hänet mitaleilta viidenneksi.

Harjun mukaan keskimatkan finaalin rata oli sellainen, mitä etukäteisvalmistautumisen perusteella saattoi odottaa.

”Siellä oli hankalakulkuista aukkoa ja tiheikköä aika paljon mutta myös sellaista mukavaa supikkoa, jossa ei ole kauhean hyvä näkyvyys. Aika hyvää vauhtia siellä pystyi kuitenkin pitämään välillä”, Harju kuvailee.

Torstaina Harju suunnisti pitkältä matkalta uransa ensimmäisen EM-mitalin, joka oli heti kultainen. Suunnistajan mukaan mestaruus antoi hänelle intoa keskimatkalla suunnistamiseen.

”Kyllä mitali näistä kisoista tavoitteena oli, ja tämä oli ehkä sitten semmoinen kisa ja suoritus, mitä odotinkin. Tässä kisassa tuntui, että tavoitteet täyttyivät, ja se edellinen oli vähän ekstraa”, Harju sanoo EM-pronssistaan.

Kaksi henkilökohtaista mitalia vaatii häneltä sulattelua vielä jonkin aikaa.

”En ole ehkä itse nähnyt itseäni voittajana aiemmin”, hän sanoo pysähtyen makustelemaan voittaja-sanaa.

”Nyt kun siinä sitten vähän yllättäen onnistuin, ehkä se voi olla sitten helpompi kuvitella jatkossa, että sekin on mahdollista.”

Ojanaho ruotsalaisten jälkeen neljäs

Miesten 6,3 kilometrin kilpailussa ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton Albin Ridefeltin johdolla. Anton Johansson jäi hänestä 17 ja Gustav Bergman 37 sekuntia.

Suomen Olli Ojanaho suunnisti ruotsalaisten jälkeen neljänneksi kahden minuutin ja viiden sekunnin erolla voittajaan. Miika Kirmula oli toiseksi parhaana suomalaisena seitsemäs 22 sekuntia Ojanahoa hitaampana. Kooveen Joni Hirvikallio suunnisti 38:nneksi jäätyään voittajasta 7 minuuttia ja 37 sekuntia.

Viron Rakveressa suunnistetaan vielä sunnuntaina viestin EM-mitaleista. Venla Harju uskoo Suomen mahdollisuuksiin.

”Varmasti siellä on tulossa virheitä joillekin juoksijoille, mutta toivotaan, että meidän juoksijoillemme mahdollisimman vähän. Huomenna pitää olla ekstratarkkana, kun on hajontaa ja uria menee ehkä vielä enemmän eri suuntiin kuin tähän asti. Tarkasti omaa työtä pitää meidän tehdä, mutta tulokset voivat olla hyviä sen jälkeen”, hän ennakoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut