Manse PP tylytti Tahkoa kotikentällään – Tomi Lehtonen esitteli taitojaan: ”En viitsinyt turhaan tuulettaa”

Sieppari Tomi Lehtonen esitti illan komeimman syöksykopin ja löi erikoisimman juoksun, kun Manse PP löi Tahkon 2–0.

Tomi Lehtonen esitti Manse-paidassa loisto-otteita Tahkoa vastaan.

5.8. 21:43

Manse PP:n miesten superpesisjoukkueen otteissa alkaa olla elementtejä, joka lupaa paljon hyvää loppukautta ajatellen.

Hyvinkään Tahko tuli Tampereelle kahdeksan ottelun voittoputkessa, mutta kotijoukkue ei antanut sille pelin alussa palaakaan.

Manse suorastaan tylytti Tahkoa ensimmäisellä jaksolla ja hoiti toisen vakuuttavalla rutiinilla. Täysi kolmen pisteen potti jäi Tampereelle luvuin 2–0 (4–0, 4–3).

Mikä parasta, loistavia otteita esittivät myös vähemmän tilastoissa tai otsikoissa näkyneet pelaajat, kuten ulkopelissä loistanut Tomi Lehtonen ja kunnarin lyönyt Timo Torppa.

Aiemmin Loimaalla linjapelaajana toiminut Lehtonen, 19, hankittiin Manseen yhdeksi vaihtoehdoksi ulkopeliä ajatellen.

Loistolupauksen otteista huokuu määrätietoisuus. Räpylä ei tutise kovimpienkaan lyöntien edessä ja taktiset liikkeet ulkopelissä tapahtuvat oikea-aikaisesti.

Näyttävin suoritus nähtiin pelin lopussa, kun Lehtonen nappasi komean syöksykopin. Pelikaverit näyttivät isoa peukkua ja katsojat taputtivat ihastuksesta, mutta sankari itse pysyi eleettömänä.

”En viitsinyt turhaan tuulettaa. Hoidin vain hommani”, vaatimaton sankari perusteli.

Jokioisissa lajin ensioppinsa saanut nuorukainen on muuttunut Mansessa sieppariksi.

”Uusi rooli minulle, mutta kelpaa hyvin. En olisi etukäteen uskonut saavani vastuuta kaikissa peleissä ensimmäisellä superpesiskaudellani.”

”Alkukaudella vähän jännitti, kun Juha Niemen tyyppiset kaverit olivat lyöntivuorossa. Mutta nyt ei ollut enää mitään väliä.”

Lehtosen heittokäsi toimii napakasti.

Jokainen voi miettiä, miltä kentällä voi tuntua, kun Niemi pamauttaa parhaimmillaan palloa suoraan kohti 189 km/h vauhdilla.

Niemi oli nytkin se Tahkon pelaaja, joka kahdella vastustamattomalla lyönnillä piti edes vähän jännitystä yllä toisella jaksolla.

”Pystyimme kuitenkin pitämään pään viileänä. Ehkä toisen jakson alussa oli mukana myös hiukan odottelua tyyliin, että katsotaan mitä tapahtuu. Kun tarvitsi skarpata, hoidimme homman tyylikkäästi”, Lehtonen summasi.

Lehtonen on viime aikoina väläytellyt myös sisäpelitaitojaan ja ratkaisi avausjakson lopullisesti kotiuttamalla Aku Kettusen.

”Epäonnistunut lyönti, mutta kaikki kelpaa. Vastustaja olisi voinut polttaakin minut ykköselle ennen juoksun tuloa. Tilanteet ovat kuitenkin nopeita. Jos on jo tehnyt päätöksen, ei sitä ehdi enää muuttaa.”

Lehtosen otteissa ei epäröintiä ole. Kuka Mansen taustatiimissä keksikään uuden tähden Tampereelle kasvamaan hankkia, voi taputtaa olalle itseään.

Nuorukaisella on jo nyt joukkueen kovin ruoskakäsi – tulevaisuudessa hän on potentiaalinen ehdokas jopa Kultainen räpylä -voittajaksi. Se myönnetään sarjan parhaalle ulkopelaajalle.

Mitä tapahtui?

Mestarillisia elementtejä

Vakuuttava nollaus: Manse PP pelasi tiistaina Vimpelissä kauden parhaan jaksonsa. Silloin tauolla henkinen ilmapallo tyhjeni ja Veto käänsi ottelun supervuorossa. Tamperelaiset ottivat oppia kokemastaan ja näyttivät vahvuutensa heti Tahko-ottelun alussa. Ulkopeli oli jäätävän virheetöntä, sisäpeli tylyn tuloksekasta. Kun onnistumisia tulee otteluissa koko ajan enemmän muillekin kuin ”isoille nimille”, se lupaa herkullisia asetelmia loppukaudelle.

Yleisöä: 1 223.

Entä nyt? Manse PP kohtaa sunnuntaina KaMan vieraissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut