Hakametsän halli kumisi tyhjyyttään, kun Suomi voitti selvästi Islannin koripallomaaottelussa: ”Emme halua, että naisten otteluihin pääsisi halvemmalla kuin miesten vastaaviin”

Suomi voitti Islannin naisten koripallomaaottelussa selvästi 89–67.

Suomi voitti Islannin Hakametsän hallissa 150 katsojan edessä selvästi 89–67.

5.8. 21:03

Ei edes Kooveen Mestis-peleissä viime kaudella ollut Hakametsän hallissa yhtä vähän yleisöä kuin oli perjantaina Suomen naisten koripallomaajoukkueen pelatessa harjoitusmaaottelun Islantia vastaan.

Yli 7 000 katsojaa vetävässä hallissa oli ottelun alkaessa korkeintaan sata katsojaa. Ottelun aikana heitä tuli sentään toinen mokoma lisää ja Suomen 89–67-voittoon päättyneen ottelun jälkeen liki sata fania oli hallissa piipahtaneen Lauri Markkasen lähellä. Virallinen yleisömäärä oli 150 katsojaa.

Kilpailunjohtaja Timo Vertio myönsi olleensa pettynyt yleisömäärään.

Oliko syy sitten liian korkeat lippujen hinnat, päällekkäiset tapahtumat vai pirkanmaalaisten pelaajien puuttuminen joukkueesta?

”Syitä on varmasti monia. Emme kuitenkaan halua, että naisten otteluihin pääsisi halvemmalla kuin vaikka miesten vastaaviin. Haluamme nostaa naisten maajoukkueen profiilia”, Vertio perusteli esimerkiksi lipunhintoja.

Pirkanmaan pelaajista maajoukkuetasoa ovat ainakin BC Nokian kasvatti Veera Pirttinen ja Pyrinnön kasvatti Anniina Äijänen. Myös nuorten maajoukkueen runkopelaajat Liisa Taponen ja Teresa Seppälä voisivat olla kiinnostavia.

”Pirttisellä oli alkukesästä yläraajavamma eikä hän ole vielä pelikunnossa, vaikka on harjoitellut mukanamme. Äijänen ei ilmeisesti työkiireiden takia ole pystynyt sitoutumaan meidän tapahtumiin. Taponen ja Seppälä ovat lähdössä yliopistoihin”, selvitti päävalmentaja Pekka Salminen.

Sunnuntain Ruotsi-otteluun Vertio odottaa ainakin tuhatta katsojaa. Lauantaina miehet kohtaavat Belgian uudelleen.

Suomen Sara Bejedi heitti 12 pistettä. Paras pisteiden tekijä oli Annika Holopainen 17 pisteellä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut