Maisa Kuusikko, 17, kuuntelee tsemppimusiikkina Harry Stylesiä ja saa onnenpotkun äidiltään – Tampereen Voimistelijoiden urheilija pääsee levollisena EM-kisoihin

Kuusikon valmistautuminen EM-kisoihin on sujunut suunnitellusti lukuun ottamatta kesäkuista flunssaa.

”Olo on EM-kisoja ajatellen levollinen, tiedän osaavani tehdä liikesarjat”, Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko kertoo.

8.8. 9:34

STT

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko, 17, pääsee elokuun toisella viikolla alkaviin telinevoimistelun EM-kisoihin rauhallisella mielellä. Itseluottamusta nostivat keväällä Bakun maailmancupissa tulleet hypyn ja permannon viidennet sijat sekä hieman myöhemmin Varnan challenge cupissa napsahtaneet palkintopallisijat hypystä ja puomilta.

”Kyllähän ne nostivat itseluottamusta, olen hyvällä tiellä. Tässä valossa olo on EM-kisoja ajatellen levollinen, tiedän osaavani tehdä liikesarjat”, Kuusikko kertoi Kuortaneella Voimisteluliiton mediatilaisuudessa.

”Kisoissa odotan paljon hypystä, jossa minulla on uusi hyppy. Samanlaiset ajatukset ovat nojapuiden osalta, sillä teen kisoissa teknisesti varsin vaikean sarjan. Tärkeä tavoite on luonnollisesti samalla saavuttaa joukkueena paikka syksyn MM-kisoihin.”

Kuusikko saa EM-kisoihin myös virtuaalisen onnenpotkun vanhemmiltaan.

”Kun äitini oli aiemmin valmentajani, hän antoi ennen kisoja onnenpotkun aina paikan päällä. Nyt sellainen lienee tulossa kotoa puhelimen välityksellä”, voimistelija hymyili.

Kuusikon valmistautuminen EM-kisoihin on sujunut suunnitellusti lukuun ottamatta kesäkuista viikkoa.

”SM-kisat jäivät tuolloin väliin flunssan vuoksi. Se oli harmin paikka senkin vuoksi, että kisat olivat kotikaupungissani Tampereella. Flunssa aiheutti myös viikon tauon treenaamiseen. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ollut korona, joka on muutoinkin pysynyt loitolla.”

Lue lisää: Sani Mäkelä voitti naisten telinevoimistelun neliottelun Suomen mestaruuden Tampereella – flunssa esti Maisa Kuusikon osallistumisen

Lue lisää: Tamperelaisten seurojen konkarit päättivät telinevoimistelun finaalipäivän hymyihin – Rosanna Ojala esiintyi huomiota herättäneessä asussa: ”Toivottavasti rohkaisin jotakuta muuta”

Musiikista tsemppiä

Kuusikko aloitti telinevoimistelun neljävuotiaana temppuryhmässä. Tärkeitä esikuvia olivat oman seuran voimistelijat.

”Heillä oli iso merkitys. Otin myös fanikuvia heidän kanssaan, sillä ne antoivat lisäintoa. Kun minua on nykyään pyydetty samanlaisiin kuviin, tuntuu mukavalta kannustaa sillä tavoin nuorempia voimistelijoita.”

Hän treenasi nuorempana myös muita lajeja, mutta telinevoimistelu oli selkeä ykkönen.

”Voltit ja vauhti tuntuivat jutultani. Jos olisin tuolloin tutustunut painiin, se olisi saattanut olla myös vaihtoehto. Sen sijaan jalkapallo ei ollut lajini, harrastin sitä vain yhden päivän.”

Musiikilla on suuri merkitys Kuusikolle niin siviilissä kuin kisoihin valmistautumisessa.

”Kuuntelen paljon musiikkia, se tyhjentää ajatukset urheilusta. Saan siitä myös tsemppiä kisoihin valmistautumisessa. Ykkösnimi minulle on Harry Styles. Soitan myös satunnaisesti kotona poikkihuilua”, Kuusikko kertoi.

Siviilipuolella Kuusikko aloittaa syksyllä toisen vuoden Tampereella lukion urheilulinjalla.

”Ammatin osalta en ole kuitenkaan vielä päässyt selvyyteen, mitä haluan.”

Mikä?

Telinevoimistelun EM

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuksista kilpaillaan 11.–21.8. Saksan Münchenissä.

Naisten neliottelu sekä teline- ja joukkuekilpailun karsinnat voimistellaan torstaina 11.8. Joukkuekilpailun finaali käydään lauantaina 13.8. ja telinefinaalit sunnuntaina 14.8.

Miesten kuusiottelu sekä teline- ja joukkuekarsinnat ovat ohjelmassa torstaina 18.8. Joukkuekilpailu huipentuu lauantaina 20.8. ja telinefinaalit sunnuntaina 21.8.

Suomea EM-kisoissa edustavat naisten sarjassa Ada Hautala, Kaia Tanskanen, Sani Mäkelä, Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) ja Rosanna Ojala (Tampereen Sisu). Miesten sarjan suomalaisedustajat ovat Emil Soravuo, Oskar Kirmes, Robert Kirmes, Elias Koski ja Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut