Manse PP: Tamperelaisseuran pelaaja joutui solvausten kohteeksi Superpesis-ottelussa tiistaina – Pesäpalloliitto aloittanut selvityksen

Pesäpalloliitto on pyytänyt Manse PP:ltä ja Kouvolan Pallonlyöjiltä selvitykset tiistain tapahtumista.

Manse PP ja KPL pelasivat Tampereen Kaupissa 5. heinäkuuta. Epäilty häirintä tapahtui tiistai-illan 2. elokuuta ottelussa.

3.8. 15:44 | Päivitetty 3.8. 16:55

Aamulehti

Manse PP:n pelaaja joutui solvausten kohteeksi tiistai-illan Superpesis-ottelussa Kouvolan Pallonlyöjiä (KPL) vastaan. Tamperelaisseura kertoo asiasta tiedotteessaan.

Manse PP:n mukaan KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö huusi halventavia henkilöön kohdistuvia solvauksia Manse PP:n pelaajalle ottelussa. Seuran mukaan huudot kuuluivat katsomoon ja kentälle.

Manse PP kertoo tiedotteessa tuomitsevansa kaiken häirinnän. Seura kirjoittaa odottavansa nopeaa reagointia tapahtumiin Pesäpalloliitolta, Superpesikseltä ja KPL:ltä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet kertoo STT:lle, että Pesäpalloliitto on pyytänyt Manse PP:ltä ja Kouvolan Pallonlyöjiltä selvitykset tiistain tapahtumista. Niiden perusteella liiton johtokunta päättää, onko tapahtumista langetettava rangaistuksia.

Rangaistukset voivat vaihdella eriasteisista huomautuksista rahallisiin sanktioihin. Siinä ovat ääripäät, Rämet kertoo.

Pesäpallon kurinpitomenettelyssä ei tunneta esimerkiksi sarjapisteiden vähentämistä. Rämet odottaa selvityksiä ensi viikkoon, mutta mahdollisesti liitto voi joutua pyytämään vielä lisäselvityksiä.

Pesäpalloliitto ja sitä kautta seurat ovat sitoutuneet käynnissä olevaan Älä riko urheilua -kampanjaan. Kampanjan mukaan urheilu on rikki, jos sen parissa ei puututa häirintään kaikissa tilanteissa. Yksi häirinnän ilmentymä voi olla halventava tai nöyryyttävä puhe.

Manse PP kertoo nettisivuillaan, että seura on nostanut häirintäasian esiin Superpesis-seurajohtajien kokouksessa jo kauden 2021 päätteeksi. Seuran mukaan viimeistään nyt pesäpallolla on satavuotiaana kansallispelinä tekojen aika. Manse PP patistaa muitakin seuroja vaatimaan nollatoleranssia häirinnälle.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut