Ava Di Alessia jatkoi menestystään Teivossa

Tammahambon jo tällä kaudella vienyt Hannu Torvisen ohjastama Ava Di Alessia voitti oman karsintalähtönsä vakuuttavasti.

2.8. 21:13

Kolmivuotiaat tammat olivat vauhdissa Teivon iltaraveissa, kun ne karsivat 13. elokuuta käytävään Tammakriteriumin finaaliin.

Todella vahvan näytön karsinnoissa antoi Hannu Torvisen ohjastama Ava Di Alessia, joka on voittanut tällä kaudella jo Tammahambon. Teivossa Torvisen tamma johti lähtöään startista maaliin asti. Kauden viides tolppa tuli ajalla 15,5a/2 100 metriä.

”Hevonen oli hyvän tuntuinen jo ennen lähtöä. Se voitti helposti, eikä minun tarvinnut käyttää oljenkorsia. Istuin vain ja nautin kyydistä”, Torvinen summasi lähtöä yhteen.

Kaikkein kovimman vastuksen Ava Di Alessia saanee finaalissa toisen karsintalähdön voittajalta Korven tallin Carla Combolta ja Juha Utalan Truthisoutthereltä. Janne Korven Carla Combo vei toisen karsintalähdön ajalla 16,0a/2 100 metriä.

”Laukka oli lähellä ensimmäisen 150 metrin matkalla. Jouduin ajamaan kieli keskellä suuta. Tammalla oli turhan paljon virtaa ennen lähtöä. Kun pääsimme johtoon, ei ollut enää ongelmia”, Janne Korpi kertoi voittajahaastattelussa.

Juha Utalan ohjastama Truthisoutthere pinkoi karsintojen nopeimman ajan 14,5a/2 100 metriä johtavan rinnalta ja oli yhtä suvereeni kuin Ava Di Alessia.

”Tamma oli loistava. Valmentaja sanoi ennen lähtöä, ettei se kymppiä pääse, vaan menee matkan läpi neljätoista ja puolta. Sen mukaan ajelin”, Utala kertoi.

Viimeisen karsintalähdön korkkasi Teivon 800-osuuksinen kimppahevonen Stonecapes Violet, jota ohjasti Ari Moilanen.

Toto5-pelin kahdessa viimeisessä lähdössä avoimen sarjan lämminveriset karsivat reilun viikon kuluttua käytävään Suurmestaruusajon loppukilpailuun.

Ensimmäisen vei Hannu Korven pieni yllättäjä Exclusive Matter, joka kukisti suursuosikki Run For Royaltyn johtavan rinnalta. Korven ajokin voittoaika oli 13,6a/2 100 metriä.

”Lähtöpaikka oli haastava. Kyllä tämä on jonkinmoinen hevonen. Sain säätää vauhdin johtavan kupeelta. Takasuoralla ohjissa oli vielä hyvä paine. Ainakin nämä viritykset toimivat tänään”, Korpi totesi.

Toisen lähdön voitti 10,5-vauhtisen lopetuksen jälkeen Santtu Raitalan Global Withdrawl ajalla 12,7a/2 100 metriä.

”Heppa oli oikein mainio ja saatiin kiva lähtö”, Raitala sanoi lähdön jälkeen.

Pienten yllätysten värittämän Toto5-pelin oikea rivi palautti 750,93 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut