Tilastohistorian perusteella Mansella on tiistaina edessään äärimmäisen vaikea vastus Kouvolassa – ”Lähdetään kuin pleijarimatsiin”

Manse PP ei ole vielä koskaan voittanut Kouvolan Pallonlyöjiä suoralla 2–0-tuloksella.

Henri Puputti ja Manse PP ovat onnistuneet tällä kaudella Kouvolan kaadossa vain Kaupissa heinäkuun alussa.

1.8. 20:00

Aamulehti

Heinäkuun käännyttyä elokuuksi miesten Superpesiksen loppu alkaa häämöttää.

Manse PP:llä on enää seitsemän runkosarjaottelun verran aikaa kohentaa sijoitustaan sarjataulukossa ja asemiaan syksyn pudotuspeleihin. Tällä viikolla edessä on kaikkiaan kolme runkosarjaottelua.

Mansen härkäviikon avausvastustajaksi asettuu tiistaina Kouvolan Pallonlyöjät, tamperelaisille tuttu finaalivastus viime syksyltä. Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella toisistaan mittaa kahdesti, kerran Kouvolassa ja kerran Kaupissa. Kumpikin kohtaaminen päättyi kotijoukkueen voittoon.

Lue lisää: Kouvola teki Mansen miehistä pieniä: ”Nyt meidän täytyy ruveta tuntemaan ja välittämään toisista, eikä pelätä epäonnistumisia”

Lue lisää: Puhtimäen läpilyönti villitsi Kaupin pesäpalloyleisön – Manse pääsi tuulettamaan vihkiäisottelun voittoa reilun 2 100 katsojan hurratessa

Vaikka Mansella on allaan keskinäisten kohtaamisten tuorein voitto ja viime syksyn mestaruus, tilastohistoriassa KPL on niskan päällä. Miesten Superpesiksessä ei ole nimittäin koskaan nähty ottelua, jossa Manse PP olisi voittanut KPL:n suoralla 2–0-tuloksella.

Kun Mansen Pesäpallo pelasi ensimmäisen Superpesis-kautensa vuonna 1991, tuloksia ei vielä ratkaistu jaksopelin perusteella. Kautta 2019 seuranneen Mansen sarjanousun jälkeen kouvolalaiset ovat onnistuneet vääntämään tamperelaisten kanssa aina edes yhden jakson tasoihin.

KPL on erityisesti kotikentällään vaikea vastus Manselle. Manse PP voitti KPL:n Kouvolassa viimeksi vuoden 2021 finaalisarjan toisessa ottelussa, 18. syyskuuta tuloksella 1–0.

Runkosarjassa Manse on lähtenyt Kouvolasta voittajana vain yhden kerran, 28. elokuuta 2020.

Tämän tiistain vieraspelimatkalleen Manse PP lähtee isolla latauksella, kertoo Koskenkorvan Urheilijoista Tampereelle siirtynyt Aku Kettunen. Kello 18 alkava kamppailu on Aamulehden Viikon ottelu ja katsottavissa suorana lähetyksenä osoitteessa aamulehti.fi/live.

”Otteluun lähdetään valmistautumaan varmaan vähän niin kuin pleijarimatsiin. KPL on meille ikään kuin päävastus”, Kettunen kuvasi sunnuntaina Kaupissa pelatun Kempeleen Kiri -kotivoiton jälkeen.

Lainapelaajalla on lähihistoriasta lähinnä huonoja kokemuksia Kouvolasta.

”Eipä siellä ole tainnut tulla Kossun riveissä voitettuakaan. Pääsääntöisesti pelkkää turpaantuloa”, Kettunen naurahti

Hallitsevan Suomen mestarin riveissä Kouvolaan ei kuitenkaan lähdetä vapaaehtoisesti löylytettäväksi. Samalla mentaliteetilla Manse vieraili myös viikko sitten sarjakärki Vimpelin luona.

”Sen huomasi jo Saarikentällä, että oli ihan eri meininki. Kyllä sinne lähdettiin voittamaan, ja niin lähdetään myös tiistaina”, Kettunen totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut