Manse PP nousi kotivoitollaan miesten Superpesiksen kolmospaikalle – tuoreen vahvistuksen otteet kuvastivat koko esitystä: ”Sisällä vähän puuttui laatu lyönnistä”

Koskenkorvasta loppukaudeksi lainattu Aku Kettunen on asettunut Manse PP:n kokoonpanoon debyyttiottelunsa jännityksen purkauduttua.

Aku Kettunen on ollut tyytyväinen ulkopeliinsä kakkosvahtina. Sunnuntaina hän sai mielestään ulkona ”pari hyvää suoritusta”.

31.7. 21:28

Aamulehti

Neljä ottelua, kolme voittoa. Siinä on Manse PP:n tuoreen vahvistuksen Aku Kettusen saldo loppukauden lainasopimusjoukkueessaan miesten Superpesiksessä.

Sunnuntaina Manse taivutti Kaupissa vierailleen Kempeleen Kirin kolmen sarjapisteen arvoisesti luvuin 2–0 (3–0, 3–2). Manse on voittanut Kaupin uudella stadionilla viisi viimeisintä kotiotteluaan ja kipusi sunnuntain voitollaan sarjataulukossa kolmanneksi ohi Kouvolan Pallonlyöjien.

Tapa, jolla sunnuntain voitto tuli, ei kuitenkaan saanut joukkueen uusinta pelaajaa repeämään riemusta. Varsinkin sisäpeli oli Kettusen tulkinnan mukaan ”nahusta” niin koko joukkueen kuin hänen itsensäkin osalta.

”Sisällä vähän puuttui laatu lyönnistä, mikä ikään kuin peilasi ehkä sitä koko joukkueen esitystä. Mutta tietysti, kun voitto tuli, niin päällisin puolin jäi hyvä fiilis”, hän kuvasi omaa suoritustaan.

Ulkopeliinsä Kettunen oli kuitenkin tyytyväinen. Hän pelasi Mansen paidassa toista kertaa kakkosvahtina, kun paikkaa tavallisesti pelaava Juuso Myllyniemi on ollut kokoonpanosta sivussa.

”Toivottavasti Myllyniemi ei nyt vielä tulisi takaisin, niin saisin olla siellä kakkosvahtina pidempäänkin”, Kettunen hymähtää.

Aiemmat Manse-ottelunsa Kettunen pelasi kolmosvahtina, mutta hänelle tutumpi ulkopelirooli on polttolinjassa. Mansen sisäpelissä häntä on peluutettu numerolla 6.

”Nämä roolit eivät ole minulle hirveän tuttuja, mutta ne ovat olleet kyllä mieluisia. Vaikka olen ollut nyt kutosena ja ulkona siellä kulmassa, niistä paikoista pääsee kuitenkin osallistumaan hyvin ja pysyy pelissä mukana. Olen siihen tyytyväinen”, Kettunen kertoo.

Normipesistä

Kettusen lainasopimus julkaistiin toissa maanantaina, ja hän debytoi tamperelaisjoukkueessa neljä päivää myöhemmin. Yhteydenotto Manse PP:stä tuli pelaajalle itselleen yllätyksenä ja siirto konkretisoitui sen jälkeen nopeasti, minkä myötä ensimmäinen ottelu uudessa kokoonpanossa oli hänelle erikoinen.

”Ei sekään erityisen surkeasti mennyt, mutta huomasi kyllä, että ei ollut normifiilis pelata siinä matsissa. Tuli niin paljon uutta asiaa, ja tuntui, että aivoilla oli pieni ylikuorma, joten en saanut keskityttyä siihen itse suorittamiseen ja pelaamiseen normaalisti”, hän kuvaa.

Sittemmin Kettusen oma pelaaminen on vapautunut.

”Täytyy sanoa, että ekan pelin jälkeen on ruvennut tuntumaan ihan normipesikseltä. Samanlaisen valmistautumisen ja fiiliksen kuin Koskenkorvallakin saan jo noihin peleihin. Se on kiva juttu”, hän sanoo.

Hallitseva mestarijoukkue on ottanut lainapelaajansa jo sen verran hyvin vastaan, että Kettunen pystyy jo kuittailemaan joukkuekavereistaan ulkopuoliselle:

”He ovat samanhenkistä porukkaa, pesäpalloilijoita. Tuommoisia juntteja, vaikka he täällä Tampereella asuvatkin”, hän naurahtaa.

Viime tiistaina sarjakärki Vimpelin vieraana Kettunen sai kuitenkin huomata, että voitontahtoa junttijengistä löytyy.

”Kyllä sen huomasi jo Saarikentällä, että oli ihan eri meininki. Kyllä sinne lähdettiin voittamaan.”

Mitä tapahtui?

Läpilyönnit ratkaisivat

1. jakso: Kaksi lyöntiä toi Manselle lähes neljä juoksua. Perttu Ruuska kotiutti Leevi Lehdon ja kiersi itse kunnarin. Henri Puputin kunnariyritys kärähti paloon kolmospesällä mutta kotiutti kuitenkin Simo Vainikaisen.

2. jakso: Kiri ajoi Mansen ahtaalle ja päästi kotijoukkueen neljännen vuoroparin tasoittavalle 0–2-takamatkalta. Ruuska kavensi lukemat 1-2:een kotiuttamalla Vainikaisen. Severi Tikkakoski ratkaisi ottelun lyömällä takarajasta läpi, kotiuttamalla samalla Tuomas Jussilan ja kiertämällä itse kunnarin päälle.

Seuraavaksi: Manse haastaa tiistaina vieraissa Kouvolan Pallonlyöjät, joka piti sarjan kolmossijaa hallussaan tamperelaisten sunnuntaiseen kotivoittoon asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut