ATP-turnauksen finaalitappio otti niin koville, että Harri Heliövaara tunsi fyysisesti pahaa oloa

Heliövaara ja Glasspool hukkasivat peräti kahdeksan ottelupalloa Umagin turnauksen loppuottelussa.

Harri Heliövaara pelasi Umagissa ikävällä tavalla ikimuistoisen loppuottelun. Kuva Talista marraskuulta 2021.

31.7. 10:43

Nelinpelin tähtisarjaan noussut pari Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool pelasivat unohtumattomat kaksi viikkoa tenniksen ATP-kiertueella.

Kaksikko voitti viikko sitten Hampurin ATP 500 -turnauksen ja eteni Umagin ATP 250 -kilpailun loppuotteluun. Kaikki kulki kuin sadussa, kunnes toinen peräkkäinen finaali päättyi painajaismaisen katkeraan tappioon italialaispari Fabio Fogninille ja Simone Bolellille 5–7, 7–6 (8–6), 10–7.

Heliövaara ja Glasspool hävisivät toisen erän, vaikka he pääsivät käsiksi kahdeksaan ottelupalloon, joista peräti kuusi oli peräkkäin katkaisupelissä, jota he johtivat 6–0.

Kahdessa ensimmäisessä erässä katkaisupelit ratkeavat seitsemään pisteeseen vähintään kahden pisteen erolle, mutta niin sanotut ratkaisuerien matsitiebreakit jatkuvat kymmeneen pisteeseen.

Sen jälkeen, kun suomalais-brittiläinen kaksikko johti tiebreakia 6–0 he hävisivät peräti kahdeksan pistettä peräkkäin menettäen erän.

”Onpahan taas tullut koettua jotain uutta. Finaalipaikka on hieno saavutus, mutta juuri nyt ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Jopa ihan fyysisesti on paha olla, kun miettii mitä kentällä tänään tapahtui”, Heliövaara kirjoitti blogissaan.

Umagin ATP-turnauksen loppuottelu pelattiin erittäin myöhään lauantaina, kun sitä ennen ratkottiin iltavalaistuksessa kaksinpelien välierät. Kun finaali päättyi, oli päivä vaihtunut sunnuntain puolelle.

Katkaisupelissä vaihdetaan kenttäpuolia kuuden pisteen jälkeen. Heliövaara kertoi, että melkeinpä onnitteli itseään, kun he johtivat puoltenvaihdossa 6–0 ja kaikki sujui.

Sitten alkoi painajainen, jonka poispyyhkimiseen voi mennä vähintään muutama päivä. Ottelupalloissa tuli italialaisilta hyviä lyöntejä, Glasspoolin kaksoisvirhe, Heliövaaralta pari liian pehmeää syöttöä ja paljon muuta.

Katkaisupelin alun ja kolmannen erän matsitiebreakin aikana italialaiset voittivat yhdessä jaksossa pisteet tyrmäävästi 15–1.

”Kyllä rehellisesti sanottuna kentällä alkoi tuossa vaiheessa olla jo vähän orpo olo”, Heliövaara kirjoitti blogissaan.

”Yli kaksi tuntia ja pitkälle puolen yön rehkittiin, mutta olo oli suoraan sanottuna järkyttävä.”

Heliövaara nousi Hampurin voitokkaan turnauksen jälkeen ATP-listalla sijalla 25 eikä Umagin finaalin tuomat pisteet nosta sitä yhtään sijaa. Rankkaus on hänen uransa korkein.

”Eihän finaalipaikka tietenkään ole huono saavutus, mutta ottaa se kyllä koville hävitä tämä matsi.”

Muutaman välipäivän jälkeen Heliövaaran ja Glasspoolin pelit jatkuvat Montrealin ja Cincinnatin ATP 1000 -turnauksissa, jotka kuuluvat niin sanottuihin masterseihin. Montreal alkaa elokuun toisella viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut