Yleisurheilun EM-joukkuetta täydennettiin – MM-onnistujia mukana

Vielä kaksi valintaa edessä ennen elokuun puolivälissä koittavia kisoja.

MM-kisoissa pika-aitojen välieriin juossut Reetta Hurske sai keskiviikkona paikan elokuisiin EM-kisoihin.

27.7. 22:05

STT, Helsinki

Suomen Urheiluliitto (SUL) täydensi keskiviikkona Suomen joukkuetta yleisurheilun EM-kilpailuihin, jotka käydään 15.–21. elokuuta Saksan Münchenissä. Nyt joukkueeseen valittiin vain EM-kilpailujen tulosrajan rikkoneita urheilijoita, ja kaikkiaan uusia EM-kisaajia valittiin 14. Aiemmin EM-joukkueeseen oli valittu kuusi urheilijaa eli joukkueessa on nyt 20 urheilijaa.

Kaikki neljä Eugenessa MM-pistesijalle yltänyttä saivat EM-paikan: kuudenneksi sijoittuneet keihäänheittäjä Lassi Etelätalo ja seiväshyppääjä Wilma Murto sekä seitsemänneksi sijoittunut moukarinheittäjä Silja Kosonen ja kahdeksanneksi sijoittunut keihäänheittäjä Oliver Helander.

Etelätalon ja Helanderin lisäksi keskiviikkona miehistä EM-paikan kuittasivat sprintteri Samuli Samuelsson, estejuoksija Topi Raitanen sekä pika-aituri Elmo Lakka. Naisista Münchenin matkalipun saivat Murron ja Kososen ohella keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto, pika-aituri Reetta Hurske, ratakierroksen aituri Viivi Lehikoinen, kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen, kiekonheittäjä Salla Sipponen sekä moukarinheittäjä Krista Tervo.

Heinäkuun alussa EM-joukkueeseen valittiin jo maratoonarit Arttu Vattulainen ja Alisa Vainio, kävelijät Aleksi Ojala ja Veli-Matti ”Aku” Partanen sekä seitsenottelijat Maria Huntington ja Saga Vanninen.

EM-joukkuetta täydennetään vielä 2. ja 8. elokuuta. Ranking menee kiinni 1. elokuuta, ja rankingilla kisoihin lähtevät nimetään seuraavana päivänä. Joensuun Kalevan kisojen jälkeen 8. elokuuta selvitetään tilanne lajeissa, joissa Suomella on enemmän kuin kolme rankingin läpäissyttä urheilijaa.

SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen ennakoi MM-kisojen jälkeen, että Müncheniin lähtee yli 50 suomalaisurheilijaa. MM-kisoissa Suomella oli 36 edustajaa.

”Näyttää, että joukkueen koko nousee yli 50 urheilijaan. Rankingin valmistumisen jälkeen selviää, kuinka paljon menee yli. Toivottavasti mahdollisimman monta vielä 50:n päälle”, Salonen totesi viime viikonloppuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut