Viestin SE-yritys meni pipariksi – suomalaisjuoksijat säväyttivät silti Jyväskylässä laajalla rintamalla

EM-kilpailuihin on aikaa kolmisen viikkoa. Mihin Sara Kuivisto ehtii, pohtii Lauri Hollo.

26.7. 22:14

Suomen miehet lähtivät hakemaan Jyväskylän GP-kilpailuista 4x100 metrin viestin SE-aikaa, mutta Samuli Samuelssonin ja Oskari Lehtosen toinen vaihto meni täysin pipariksi.

Todella harmi, sillä tilaisuus oli viimeinen ennen EM-kilpailuja. Nyt vielä sekä Samuelsson että Samuel Purola – tuoreet SE-miehet – olisivat olleet joukkueessa. Suomi on toki menossa mukaan Müncheniin rankingin sijalta 14.

Sara Kuivisto juoksi hankalan sairastelun jälkeen kauden avauskilpailunsa. Tuttua askellusta oli jo paikoitellen nähtävissä, ja Kuivisto oli erittäin tyytyväinen sekä onnellinen päästyään viimeinkin radalle. EM-kilpailuihin on aikaa kolmisen viikkoa, mihin porvoolainen ehtii?

Kurkataanpa hieman niitä suomalaisia, joilla oli vielä hyvän näytön myötä mahdollisuus nousta EM-kisakoneeseen.

Joonas Rinne varmisti käytännössä EM-paikkansa 800 metrille juostuaan kilpailun voittoon upeasti kauden parhaallaan. Juoksu oli taktisesti mainio. Rinne on kova kirimies, joten katsotaan, mitä Münchenissä tapahtuu. Kokenut Ville Lampinen paineli urallaan ensi kertaa alle 1.47, tulos oli komea 1.46,78. Lempäälän Kisan vasta 20 vuotta täyttänyt Santtu Heikkinen juoksi hänkin upeasti 1.48,10 ja paransi ennätystään yli sekunnin. Erinomainen suomalainen 800 metriä.

Pika-aituri Ilari Mannisella on vielä ohut sauma kisoihin, pieni parannus ennätykseen 13,79 olisi tehnyt terästä. Manninen kuitenkin kolhi rajusti aitoja molemmissa juoksuissa, joten tiukalle menee. Elmo Lakka ja Santeri Kuusiniemi ovat jo kisakoneessa.

Myös 21-vuotiaalla Mette Baasilla olisi ollut mahdollisuudet nousta Müncheniin, jos hän olisi juossut ratakierroksella lähelle ennätystään 52,51, joka syntyi reilu viikko sitten. Siitä jäätiin nyt kuitenkin selvästi, kun tarvittavaa terävyyttä juoksuun ei löytynyt missään vaiheessa; kisapaikka jää haaveeksi. Tulevaisuudessa sitten.

Miesten 400 metriä oli kansallisesti aivan erinomainen kilpailu, missä kolme suomalaista alitti 47 sekuntia. Viljami Kaasalaisen 46,54 on jopa kaikkien aikojen tilaston kahdeksanneksi paras tulos. Edellisen kerran häntä kovempaa on juossut Mikael Söderman 31 vuotta sitten. Purola johti kisaa pitkään, mutta taipui lopussa kolmoseksi ennätyksellään 46,80. Eljas Aallon ennätyskin kirjoitetaan nyt 46-alkuisesti. Olisiko tässä pitkään uinuneen ratakierroksen uusi todellinen suomalaisherätys?

Viimeksi kolme miestä on alittanut 47 sekuntia samassa kilpailussa vuonna 1988, kun Juha Pyy juoksi 46,22, Thomas Back 46,74 ja Mikko Nakolinna 46,87. Nyt mentiin suomalaisittain laajalla rintamalla harvinaisen kovaa.

Ei siis kovin paljon uutta EM-kilpailuja ajatellen, mutta suomalaiset juoksijat säväyttivät kerrankin laajalla rintamalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut