Vimpelin kärkikamppailu kulki pitkään kotikonnuilleen palanneen Perttu Ruuskan tahdittamana – lopulta isänniltä löytyi vielä kovempi lyöjäjokeri

Jukka-Pekka Vainionpää takoi ratkaisevat juoksut vesisateessa ja tahditti Vimpelin lähelle Superpesiksen runkosarjavoittoa.

Perttu Ruuska palasi tiistain ottelussa sekä jokeripaitaan että vanhalle kotikentälleen.

26.7. 22:15

Edes ilkeä vesisade ei hillinnyt Vimpelin Vedon kannattajia.

Pesäpallon hurahtanut väki asteli poikkeuksellisen tarmokkaasti Saarikentän katsomoon ja suorastaan janosi pöyhkeänä pitämänsä Manse PP:n nylkemistä.

Suomen mestarin visiitistä oli kohistu vajaan 3 000 asukkaan kunnassa jo useamman päivän ajan.

Psyykkaaminen kuului luonnollisena osana odotetun tamperelaisvieraan pehmittämiseen. Kun Vimpelin entinen lemmikki Perttu Ruuska asteli lyöntivuoroon, katsojat karjuivat kitarisat levällään ja yrittivät horjuttaa näin ihmepojan itseluottamusta.

Mutta ei – Ruuska ei ollut tästä moksiskaan.

Lyöjäjokeriksi palannut Ruuska täytti ensimmäisen jakson voittojuoksun kolmossaumasta ja vei vielä Mansen toisen jakson johtoon täräyttämällä pallon Savonjokeen.

Siinä vaiheessa Ruuska toteutti jo toviksi unelmansa. Hän pystyi hiljentämään Saarikentän yleisön, mutta tätä iloa kesti vain tovin.

Lopuksi nauroi Vimpeli – ja viimeinen nauru on tunnetusti paras nauru.

Miesten Superpesiksen kärkijoukkue käänsi kärkikamppailun edukseen 2–1 (1–2, 2–1, 4–0) ja tarrasi entistä tiukemmin kiinni runkosarjan voitosta.

Vimpeli ei ole hävinnyt tänä kesänä Saarikentällä vielä peliäkään.

Tiliä rasittaa vain kaksi vierastappiota, mutta nekin tulivat vasta supervuoron jälkeen. Vimpeli sai pisteen myös Pattijoen Urheilijoilta ja Joensuun Mailalta.

”Vimpelillä on tosi hyvä ja tasainen nippu. Nuoret pojat ovat ottaneet selkeitä askeleita eteenpäin. Kun vielä jokerikaksikko Janne MäkeläJukka-Pekka Vainionpää lyö pinnoja pelistä toiseen, joukkueen pysäyttäminen on vaativa tehtävä”, Mansen lukkari Juha Puhtimäki myönsi.

Mansen Juuso Myllyniemi kuuluu pelaajiin, jotka saavat Vimpelin Saarikentällä usein osakseen kotiyleisön ”erityiskohtelua”.

Vainionpää ratkaisi

Vainionpää tuskaili lyöntiensä kanssa pitkään sateisessa illassa, mutta kuinka ollakaan. Hän nousi lopulta koko kamppailun ykköstähdeksi ratkaisemalla toisen jakson kolmosjatkeelta ja supervuoron niin ikään kolmospuolelta.

”Tyypillistä ”Jukkista”. Hän lyö juoksun silloin kun tarvitaan”, Puhtimäki heitti.

Sähköinen kohtaaminen veti Saarikentän lehtereille komeat 2 284 katsojaa ankeasta kelistä huolimatta. Pesäpallokansa nautti täysin siemauksin, vaikka olot olivat vetiset ja juoksut jäivät vähiin.

”Syyskeli ja pleijaritunnelmaa. Saimme arvokasta oppia loppukautta ajatellen. Pitää ammentaa kokemukset tästä ja oppia vielä voittamaan”, Puhtimäki käänsi jo katseen tulevaan.

Vimpeliläiset grillasivat vieraita aina tilanteen tullen. Pääkohteena oli odotetusti Ruuska, joka siirtyi täksi kaudeksi Manseen juuri Vedon riveistä.

”Perttu on niin kovapäinen äijä, ettei hän hätkähdä pienistä. Hän on tottunut kuitteihin. Ja pitää aina muistaa, ettei huonoille huudella.”

Myös Puhtimäki sai oman osansa.

”Väki jaksoi muistutella heti, kun oli vähänkin aihetta. Kyllä he pohjalaisen muistavat.”

Puhtimäki palasi

Puhtimäki palasi Mansen lautasherraksi yhden ottelun mittaiseksi jääneen sairausloman jälkeen. Näin hienosti tuurannut Ruuska pääsi taas tutulle lyöjäjokerin paikalle.

”En halua puhua loukkaantumisesta sen tarkemmin. Haluan kuitenkin kiittää fyssareita, Pihlajalinnaa ja kaikkia jeesanneita. Heidän avullaan paluu nopeutui. Vielä muutama päivä sitten näytti siltä, että tauko saattaa venyä pidemmäksi.

Haittasiko vaiva vielä pelaamista?

”Tällä iällä joutuu vetämään kaikki pelit kipujen kanssa. Joka paikkaan sattuu”, Puhtimäki lohkaisi.

Lukkarilegenda oli kaikkinensa tyytyväinen Mansen nappaamaan pisteeseen.

”Esitys oli kohtuullinen. Saatiin hyvä peli aikaiseksi, mutta meistä ei ollut vielä voittajaksi. Vastakkain oli kaksi tosi hyvää ulkopelijoukkuetta. Siksi juoksuja tuli niin vähän”, Puhtimäki summasi.

MITÄ TAPAHTUI?

Vainionpää sai ekstraa

Lyöjäkuninkuus kiikarissa: Manse lopetti pelaamisen supervuorossa, kun Jukka-Pekka Vainionpään lyönti toi ratkaisun. Vimpeli sai tyhjentää kentän sen jälkeen kaikessa rauhassa. Lisäjuoksut tekivät terää lyöjäkuninkuutta metsästävälle Vainionpäälle.

Mansen hahmot: Perttu Ruuska oli Vimpelin suurin uhka. Tuomas Jussila pitää tasonsa ihailtavan korkealla pelistä toiseen – niin tiistainakin. Koskenkorvalta tullut Aku Kettunen pääsee Mansen peliin kiinni paremmin ja paremmin.

Toinen kerta haaveeksi: Manse kaatoi Vimpelin Saarikentällä viime kaudella. Silloin tamperelaiset aiheuttivat isännille ensimmäisen kotitappion reiluun vuoteen. Saman uusiminen jäi nyt haaveeksi.

Entä nyt? Mansen urakka jatkuu jo torstaina Kaupissa. Silloin vieraaksi saapuu Pattijoen Urheilijat.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut