Teemu Pukin taso riittää Valioliigaan

Valioliigan suomalaisnäkymät ovat lähitulevaisuudessakin Teemu Pukin varassa.

27.7. 7:30

Valioliigassa on 1992 alkaneen historian aikana pelannut 18 suomalaista. Viimeiset ovat 2019–20 ja 21–22 Norwich Cityn Teemu Pukki sekä viime kaudella Brentfordissa 7 kertaa vaihdosta kentälle päässyt Marcus Forss.

Uutta nimeä odotellessa ei kannata pidättää hengitystä. Todennäköisesti seuraava suomalainen on sama kuin edellinenkin: Pukki.

Pukki on osoittanut, että taso riittää maailman kovimmassa jalkapallosarjassa. Hyökkääjä on tehnyt kummallakin yrittämällään identtiset tehot: 11 maalia ja 3 maalisyöttöä.

Saldo on hurja sarjajumbon riveissä. Vertailun vuoksi: Viime kaudella vain 13 pelaajaa osui useammin kuin Pukki. Heistä vain Crystal Palacen Wilfried Zaha ja Brentfordin Ivan Toney edustivat sarjan alakymmenikön joukkueita.

Pukin lähtöhaluista on raportoitu, mutta Norwich ei päästä irti tärkeimmästä pelaajastaan. Todennäköisin skenaario on, että Pukki nostaa hissijoukkueeksi jumiutuneen Norwichin taas ensi kaudeksi Valioliigaan.

On toki mahdollista, että alkavalla kaudella suomalaisväriä edustaa Forss, mutta hänen asemansa Brentfordissa on epävarma.

Loukkaantumisista urallaan kärsinyt 23-vuotias hyökkääjä on nokkimisjärjestyksessä kaukana Toneyn, Bryan Mbeumon ja Yoane Wissan takana, eikä Forss onnistunut kevään lainapestillään Hull Cityssä. Hän tarvitsisi ehjän kauden isossa roolissa.

Valioliigan suomalaisedustus on lähitulevaisuudessakin pitkälti Pukin varassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut