Norjan ihmejuoksija Jakob Ingebrigtsen sai hyvityksen tappiolleen – Athing Mu piti voittoputkensa elossa huimalla loppukirillä

Ingebrigtsen pehmitti muut pitkällä kirillään miesten 5 000 metrin finaalissa. Hän juoksi viimeisen tonnin ajassa 2.23. Tokion olympiavoittaja Athing Mu piti pintansa naisten 800 metrillä.

Jakoc Ingbrigtsen sai ylleen Norjan lipun ja kaulaansa MM-kullan, joka kaiverretaan myöhemmin.

25.7. 5:30

Eugene

Jacob Ingebrigtsen otti hyvityksen 1 500 metrin tappiolleen 5 000 metrin juoksussa MM-yleisurheilussa.

Tällä kertaa norjalaisen pitkä kiri onnistui, ja hän oli maalissa ylivoimainen ajalla 13.09,24. Viimeisen tuhat metriä hän juoksi aikaan 2 minuuttia ja 23 sekuntia.

Ingebrigtsen juoksi ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Kolme vuotta sitten hän yritti tuplaa Dohassa juoksemalla myös 1 500 ja 5 000 metriä, mutta jäi ilman mitalia.

Olympiakisoissa Tokiossa hän juoksi vain 1 500 metriä, jonka hän myös voitti.

Ingebrigtsen olisi halunnut juosta Tokiossa myös 5 000 metriä, mutta vielä silloin valmentajana toiminut oma isä ei antanut lupaa.

Nyt Ingebrigtseniä valmentaa hänen vanhempi veljensä Filip.

Ingebrigtsen täydensi voitollaan Norjan mitalisuoran MM-kisoissa. Hänen 1 500 metrin hopeansa lisäksi Eivind Henriksen heitti pronssia miesten moukarissa.

Ingebrigtsen juoksi jälleen paljon ulkoradalla, samoin kuin 1 500 metrillä. Hänellä oli siihen varaa, vaikka juostavaa matkaa kertyi enemmän kuin sisäradan valloittaneille kenialaisille.

Kuusi kierrosta ennen maalia Ingebrigtsen haki maalisuoran sivussa olleesta juottopisteestä vielä vetää. Muut eivät juoksijat eivät napanneet välivettä.

Kenian Jacob Krop oli toinen (13.09,98) ja Ugandan Oscar Chelimo kolmas (13.10,20).

Mun kiri kesti

Athing Mu piti britti Keely Hodgkinsonin niukasti takanaan loppusuoralla.

Naisten 800 metrillä Yhdysvaltojen Athing Mu ei ollut hävinnyt matkalla kertaakaan kahteen vuoteen. Eugenessa se oli lähellä.

Britti Keely Hodgkinson ahdisti Muta loppuun asti, muttei päässyt ohi. Tokion olympiavoittajan Mun voittoaika 1.56,30 on maailman kärkiaika. Hodgkinson hävisi kahdeksan sadasosaa. Kaksikko meni loppusuoran aivan vierekkäin, mutta Mu ei päästänyt brittiä ohitse.

Kenian Mary Moraa oli kolmas, 1.56,71.

Eveliina Määttänen juoksi matkan alkuerissä 2.02,68 ja oli sijalla 32.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut