Heliövaara ja Glasspool ylivoimaiseen voittoon Hampurissa: ”Voi videot mikä fiilis”

Suomalainen nappasi brittiparinsa kanssa arvostetun ATP-turnauksen mestaruuden Hampurissa.

Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara (oik.) voittivat nelinpeliturnauksen Saksan Hampurissa. Kuva 5. joulukuuta 2021.

24.7. 16:14

STT, Hampuri

Harri Heliövaara nappasi brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Hampurin ATP500-tennisturnauksen nelinpelin mestaruuden. Kaksikko kukisti turnauksessa neljänneksi sijoitetut Intian Rohan Bopannan ja hänen parinsa Hollannin Matwe Middelkoopin suoraan kahdessa erässä lukemin 2–0.

Ensimmäinen erä oli silkkaa Heliövaaran ja Glasspoolin hallintaa. He pystyivät pitämään syöttönsä ja lisäksi voittamaan tärkeitä palloja. Erä päättyi lukemin 6–2. Toiseen erään vastustajat astelivat uusin kujein. Erä oli huomattavasti tiukempi, mutta Heliövaara ja Glasspool voittivat numeroin 6–4.

Turnausvoitto oli suomalaiselle kolmas ATP-tasolla ja ensimmäinen ATP500-kilpailussa.

”Voi videot mikä fiilis, ihan naurettavaa! Uran ensimmäinen ATP500-turnausvoitto. Olen ihan siellä tunnelmien kärkipäässä mitä voi tuntea. Olihan tämä viikko meiltä aivan suvereeni esitys. Emme hävinneet erääkään ja myös finaalissa vahva vireemme konkretisoitui. Tiedostimme olevamme paras pari ja annoimme voiton vain tapahtua – emme antaneet epäilyksille sijaa missään vaiheessa”, hehkutti Heliövaara Tennisliiton tiedotteessa.

Voiton myötä Heliövaara nousee nelinpelin maailmanlistalla sijalle 25 ja Glasspool lukemaan 34. ATP-turnausvoitto oli parille toinen yhdessä, edellinen voitto tuli viime vuonna.

”Ei tätä nousua olisi vuoden alussa uskonut. Nyt kun katsoo minkä tason pelaajia on jo takanani, niin vaikea on pistää sanoiksi.”

Suomalais-brittiläispari taistelee pääsystä vuoden parhaiden parien finaaliturnaukseen, joka pelataan marraskuussa Italiassa. Lopputurnaukseen pääsevät vuoden kahdeksan parasta paria ja nyt Heliövaara sekä Glasspool ovat sijalla seitsemän.

”Täytyy alkaa miettiä loppuvuoden turnauksia ja menestystä myös ATP Finalsin kannalta. ATP Finalsiin on vielä matkaa, mutta tavoite se on”, Heliövaara sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut