Keihäsfinaali päättyi pettymykseen, mutta kuudenneksi heittäneen Etelätalon edessä tulee kumartaa syvään

Suomen mitalisaldo Eugenen MM-yleisurheilussa on jäämässä nollaan, toteaa Lauri Hollo yhdeksännen kisapäivän analyysissaan.

Maailmanlistan neljänneksi sijoitetulle Oliver Helanderille MM-finaalin kahdeksas sija oli valtava pettymys.

24.7. 7:26

Niin paljon odotettiin MM-kilpailujen lauantailta, mutta kovin vähän saatiin. Näyttää siltä, että Suomen mitalisaldo Eugenessa jää nollaan.

Oliver Helander oli mies, johon katseet kohdistuivat. Kaksi ensimmäistä heittoa menivät pipariksi, kolmannella hän punnersi itsensä väkisin kolmelle viimeiselle kierrokselle. Heittämisestä puuttui kuitenkin rentous totaalisesti. Hampaat olivat irvessä.

Miehen itsensä mukaan olkapää ei vaivannut, joten siihenkin nähden kahdeksas sija maailmantilaston neloselle oli valtava pettymys. Mitaliin olisi riittänyt 88,09. Toivoa sopii, että paikat kestävät heittämisen vielä EM-kilpailuissa. Siellä olisi ehkä jo helpompaa käsitellä finaalin painetta. Nyt se ei onnistunut.

Konkari Lassi Etelätalo teki jälleen tehtaan takuutyötä. Hän oli kisatilastossa sijalla 19, mutta heitti itsensä finaaliin ja siellä kauden parhaallaan 82,70 kuudennelle sijalle.

On pakko ihailla urheilijaa, joka pystyy elämänsä jokaisessa arvokisassa heittämään itsensä finaaliin ja kahdeksan parhaan joukkoon. Etelätalolle tämä oli neljäs kerta: 2014 hän oli EM-nelonen, 2019 MM-nelonen, 2021 olympialaisten kahdeksas ja nyt MM-kuutonen.

Tällainen ura pitäisi kruunata arvokisamitalilla, mutta jos niin ei koskaan käy, pitää Etelätalon edessä silti ottaa lakki päästä ja kumartaa erittäin syvään äärimmäisen kovalle kilpailijalle.

Reetta Hurske juoksi itsensä 100 metrin aitojen välieriin ajalla 13,09. Todella moni urheilija tökkyröi mahdollisuutensa kaatumisiin. Muun muassa USA:n hurjat Nia Ali ja Alaysha Johnson jäivät matkan varrelle.

Tiukalle Hurskeen välieräpaikka meni, eroa jäi vain kolme sekunnin sadasosaa. Juoksu oli teknisesti melko heikko, minkä urheilija itsekin myönsi. Hurskeen vahva osa-alue eli lähtö ei onnistunut, ehkä juuri siksi juoksu meni punnertamiseksi. Tasapainoisuus oli kaukana, mutta rutiinilla hän runnoi itsensä välieriin.

Tamperelainen on ilmoittanut MM-kilpailujen tavoitteekseen oman ennätyksensä (12,78). Jos juokseminen ei oleellisesti parane, se jää kaukaiseksi haaveeksi.

Finaaliin päästäkseen pitää juosta alle 12,70, ellei yhtä moni suosikeista kaadu välierissä kuin alkuerissä.

MM-kisojen alkueräaika oli Hurskeen kauden kolmanneksi heikoin tulos kauden 14 kilpailussa. Välierä on kuitenkin uusi mahdollisuus onnistua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut