Urheilutähdet pelasivat jalkapalloa lasten sairaalan hyväksi Ratinassa, kentällä vilisi huippupelaajia – ”Se on yksi soitto ja jengi lähtee”

Tampereen lastenklinikan tuki ry järjesti neljättä kertaa Jääkiekkotähdet vs. All star -julkkikset jalkapallo-ottelun Ratinan stadionilla lauantaina. Maailman tähdet ja hyvä asia houkuttelivat paikalle pidemmänkin matkan takaa.

Entiset Ilveksen riveistäkin tutut jalkapalloilijat Marko Matrone (vas.) ja Antti Hynynen kokevat osallistumisen hyväntekeväisyystapahtumaan luonnolliseksi. ”Oma jälkikasvu antaa lisämotivaatiota.” Manuel Matrone veikkaa isän tekevän ottelussa maalin.

23.7. 21:01

Tampereen positiivisimpanakin tunnettu Jama Jama puuhasi jälleen taustalla, kun Ratinan stadionilla pelattiin neljättä kertaa julkkisjalkapalloa Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) lasten ja nuorten sairaalan hyväksi.

Jama Jama kertoo järjestelyn olevan helppoa, koska kaikki ovat sydämellä mukana. ”Se on yksi soitto ja jengi suostuu. Siitä tulee kiitollinen olo.”

Tapahtuman tuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan sairaalalle.

Entiset liigapelaajat Atte Pentikäinen ja Teemu Nurmi toteavat tapahtuman vievän vain vähän aikaa ja kaupungin tarvitsevan tukea.

Sama viesti kuului myös katsomolehtereiltä. ”Ei yhteiskunta kaikkeen pysty”, sanoo Pertsa Jahma ottelun aikana katsomossa. Hänestä hyväntekeväisyystapahtumat ovat tervetulleita ja ihmisillä on, mistä antaa.

Ottelu päättyi jääkiekkoilijoiden voittoon maalein 3–1. Joukkueessa pelasivat muun muassa tamperelaiset NHL-kiekkotähdet Aleksander Barkov ja Patrik Laine. Joukkueen riveissä jalkapallo-otteitaan esittelivät myös huippukiekkoilijat, kuten Tappara-ikoni, tänä vuonna pitkän jääkiekkouransa päättänyt Jukka Peltola, Ilves-legenda Raimo Helminen, Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi, toinen Tappara-ikoni Kristian Kuusela ja MM- sekä olympiakultamitalisti, maalivahti Harri Säteri.

”Lähtökohtaisesti on hyvä osallistua. Tarkoitus on hemmetin hieno.” Annika Viinanen (takana vas.) ja Eevi Koivula sekä Wille ja Aada Koivula ja Juho Viinanen saapuivat otteluun Lahdesta.

Atte Pentikäinen (vas.), Jama Jama, Teemu Nurmi ja Harri Säteri haluavat olla mukana auttamassa tärkeän asian puolesta. Nelikko poseerasi Ratinassa lauantaina.

”Tällaiseen täytyy aina olla aikaa, vaikka kiirettä pitäisikin”, totesi tähtimaalivahti Harri Säteri ottelun alla.

NHL-joukkue Florida Panthersin kapteeni, tamperelainen tähtikiekkoilija Aleksander Barkov kirjoitti nimikirjoitukset Artturi Viitakosken (vas.) kaveriporukalle ennen ottelua. Hyvän tarkoituksen tapahtuma mahtui hyvin harjoitusten väliin.

”Hyväntekeväisyys kuuluu kulttuuriin. Tarvetta ainakin on”, pohtivat Ville ja Sari Havimäki. He odottivat näkevänsä Aleksander Barkovin kentällä.

Emma Lindholm ja Leo Lamminsivu Siivikkalasta pitävät tapahtumaa tärkeänä. Ottelun jälkeen he aikovat hakea nimmareita.

Helsinkiläinen Aki Linden on kavereineen festivaalireissulla, mutta myös jalkapallo ja hyväntekeväisyys kiinnostavat. ”Legendoja paikalla. Mieluinen tapa sponssata hyvää asiaa.”

”Tämä on matalan kynnyksen tapa auttaa ja näkyy sopivan tamperelaisille. Mielenkiintoisia nimiä ja jalkapalloa”, tuumivat Saana Tuomaala (vas.) ja Pipsa Saarilahti.

”Ei yhteiskunta kaikkeen pysty, joten tämä on tervetullutta. Kyllä ihmisillä on aina jonkin verran ylimääräistä.” Pertsa Jahmalle ottelu tuli yllätyksenä Ilveksen pelin päälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut