Reetta Hurske eteni MM-välieriin aikavertailun kautta: ”Tuntui, että lähti telineistä hyvin”

Hurske juoksi 13,09 ja oli alkueränsä neljäs. Se riitti kuitenkin välieriin.

Reetta Hurske eteni MM-välieriin ajalla 13,09.

23.7. 22:37

Aamulehti, STT

Tampereen Pyrinnön pika-aituri Reetta Hurske juoksi naisten 100 metrin aitojen välieriin ajalla 13,09. Hurske juoksi viimeisessä eli kuudennessa alkuerässä.

Hurske oli eränsä neljäs. Hän jäi erävoittaja Kendra Harrisonille 49 sadasosaa. Aika riitti kuitenkin välieriin aikavertailun kautta. Hurskeen aika oli neljänneksi paras aikavertailussa, kun kuusi parasta eteni aikavertailun kautta. Joka erän kolme parasta eteni suoraan jatkoon.

Hurskeen erässä maailmantilaston ykkönen Harrison juoksi erävoittoon ajalla 12,60.

”Oli aika surkea juoksu, mutta onneksi riitti. Minimitavoite on saavutettu. Välierissä vaan jos saisi aikaa kolme kymppää pudotettua, täyttyisi se toinenkin tavoite”, Hurske kertoi Ylen haastattelussa.

”Tuntui, että lähti telineistä hyvin, mutta tuntui, ettei saanut poljettua vauhtia. Ei liikkunut niin kuin olisin halunnut.”

Hurske kertoi osuneensa kolmannen tai neljännen aidan kohdalla yhteen japanilaisen Masumi Aokin kanssa.

Lopulta jatkoon riitti aikavertailussa aika 13,12.

”Huomenna ollaan iltastartissa ja ei tarvitse kuin olla napakampi askel, niin uskon, että kyllä se sieltä tulee. Nyt on rata ja telineet koeajettu ja lähtökin koettu, jospa se sitten siitä.”

Hurske otti hieman osumaa japanilaisen Masumi Aokin kanssa.

Hurske ei ollut tyytyväinen juoksuunsa.

Juoksun jälkeen maski päähän ja haastattelupisteelle.

Hurske lähti MM-kisoihin tilastoajalla 12,88. Hallitsevan Suomen mestarin ennätys on 12,78. Hurske oli ainoa suomalainen lajin alkuerissä, kun Nooralotta Neziri ja Annimari Korte eivät MM-kisoihin päässeet.

Paljon kaatumisia

Jo ensimmäisessä alkuerässä nähtiin draamaa, kun hallitseva maailmanmestari, Yhdysvaltain Nia Ali kaatui aivan lopussa. Ali oli menossa selvään jatkopaikkaan, mutta kompuroi aitaan ja kaatui. Erän voitti Jamaikan Britany Anderson ajalla 12,59.

”Tilanne pääsi pois kontrollistani. Tuntui hyvältä ja lähtö onnistui, minun piti vain enää juosta maaliin. Olen pettynyt, mutta tästä täytyy vain jatkaa eteenpäin”, harmistunut Ali kertoi Ylen haastattelussa juoksun jälkeen.

Toisen alkuerän voitti yksi mestarisuosikeista, Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn ajalla 12,52.

Kolmannessa alkuerässä Nigerian Tobi Amusan oli hurjassa vedossa. Hän juoksi oman ja Afrikan ennätyksen 12,40 ja nousi kerta heitolla yhdeksi suosikeista. Amusan nähtiin tänä kesänä Suomessa Turun Paavo Nurmen kisoissa. Amusan oli lopulta alkuerien nopein.

Neljännessä erässä nähtiin lisää draamaa, kun kahden juoksijan matka jäi kesken. Yhdysvaltojen tilastokakkosen Alaysha Johnsonin matka katkesi heti alkuunsa ja Australian Liz Clay kaatui puolen välin jälkeen. Erävoittoon juoksi Puolan Pia Skrzyszowska ajalla 12,70.

Viidennessä eräsäs voittoon juoksi myös hurjalla ajalla Yhdysvaltojen Alia Armstrong 12,48. Erässä kaatui Haitin Mulern Jean.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut