Täyden kympin hyökkääjähankinta hurmasi, mutta HJK kiri lopussa ohi Ilveksestä: ”Haluan tuulettaa myös pelin jälkeen”

Ilveksen uusi hyökkääjä Adam Larsson hurmasi Ratinassa kauden ennätysyleisön (3453), mutta nimivahva HJK otti voiton rutiinillaan maalein 2–1.

Ruotsalainen maalitykki Adam Larsson tuuletti riehakkaasti Ilvekselle tekemäänsä 1–0-maalia, mutta 1–2 tappion jälkeen se ei tuntunut hänestä enää miltään.

23.7. 19:44

Adam Larsson, 22, on hyökkääjä, jollaista Ilveksessä ei ole nähty miesmuistiin – täsmälleen samantyylistä ei kenties ikinä.

Larsson lyö koko ajan kaiken sekaan, vaatii itseltään ja muilta parasta kentällä joka sekunti.

Intohimo ja energisyys tarttuu tehokkaasti pelikavereihin.

Nopea ja vikkelä hyökkääjä tekee ahkerasti aloitteita, mutta ei koskaan ravihevosmaisesti laput silmillä. Hän osaa ennakoida tilanteita ja luoda koko ajan epätasapainoa vastustajan puolustuslinjaan.

Avauspuoliajalla HJK:ta vastaan tästä nähtiin monta esimerkkiä. Ruotsalainen ehti ensimmäisenä palloon päätään pidempien toppareiden välistä, vierestä ja takaa.

Larssonin upeat liikkeet palkittiin komealla osumalla 35. minuutilla. Petteri Pennasen maailmanluokan aikainen keskitys laidasta rangaistualueelle, mistä kärppämäinen Larsson puski pallon verkkoon: 1–0.

Alkuvoimainen tuuletus pääkatsomon edessä sai Ilves-fanit ekstaasiin.

”Yleisölle tätä lajia pelataan. Tunteiden pitää antaa näkyä”, Larsson perusteli revittelyään.

"Mielenkiintoinen hyökkääjätyyppi”

Ilves pelasi kauden parasta peliään 60. minuutille, mutta sen jälkeen HJK otti otteen.

”Tein taas maalin, mutta juuri nyt se ei tunnu miltään. Haluan voittaa näitä pelejä. HJK on kova joukkue, mutta mielestäni vetäydyimme tyhmästi ja annoimme hallinnan heille.”

”Joskus pelissä voi alkaa puolustaa, mutta ennen sitä se pitää tappaa. Jos olisimme jatkaneet samaan tyyliin, kenties olisimme tehneet toisen osuman. Nyt veimme itseltämme siihen mahdollisuuden”, Larsson tukisti itseään ja joukkuettaan.

Ruotsalaisen taistelusta ja täysivauhtisista juoksuista homma ei jäänyt kiinni.

”Jalkani kramppasivat 85. minuutilla, mutta halusin silti vielä tehdä maalin.”

Lopulta HJK otti omansa. Vaihdossa aloittaneet runkopelaajat tulivat kentälle ja käänsivät ottelun. Helsinkiläiset veivät mukanaan täyden pistepotin miesten jalkapalloliigassa maalein 1–2 (1–0).

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela antoi tunnustusta pelin jälkeen Ilvekselle ja erityisesti Larssonille.

”Kiinnitin huomiota häneen jo Ykkösen EIF:ssä. Mielenkiintoinen hyökkääjätyyppi, jollaisia ei jalkapalloliigassa usein ole nähty. Tiesin hänen pärjäävän, mutta näin vahvat esitykset heti ensi liigapeleissä yllättivät. Larssonissa on paljon samaa kuin Roope Riskissä. Hänestä on Ilvekselle paljon iloa.”

Tatu Miettunenkaan ei ehtinyt venyttää jalkaansa tarpeeksi HJK:n pommien eteen.

Lopputulos oli Ilveksen uudelle hyökkääjätähdelle pettymys.

Tuttu tarina

Larsson ei ole vain selustaan juoksija. Hän osaa myös lukea peliä ja pystyy pelaamaan vastustajan linjan murtavia syöttökombinaatioita ahtaissakin väleissä.

Kaksi ottelua ja kaksi maalia on vakuuttava työnäyte tehokkuudesta.

”Pitää jatkaa samaa tahtia, mutta tulevissa otteluissa haluan tuulettaa myös pelin jälkeen – voittoa!” Larsson sanoi.

”Pidemmällä tähtäimellä haluan pelata Ilveksessä niin hyvin, että pääsen vielä kovempiin sarjoihin pelaamaan”, hän lupasi.

Ilveksen kauden ennätysyleisö (3453) näki Ratinassa loistavaa peliä, mutta ottelun tarina oli lopulta samanlainen kuin liian monta kertaa aiemminkin.

Ilves pelasi pitkän pätkän hyvin, mutta sitten tapahtui passivoituminen, mikä johti taistelusta huolimatta ratkaiseviin virheisiin.

”Kun saamme pallon, sitä pitää uskaltaa pitää. Samalla tavalla kuin pelin alussa teimme. Silloin puolustaminen ei käy yhtä raskaaksi”, Larsson painotti.

Siinä tosi hyvä vinkki, mikä jokaisen Ilveksessä kannattaa painaa mieleensä.

Mitä tapahtui?

Vaihtopenkin laatu ratkaisi

HJK säästeli: Ilves sai otteluun hyvän iskuasetelman, kun jalkapalloliigan lomassa europeleissä urakoiva HJK lepuutti suurta osaa ykköspelaajistaan. Viime keskiviikon Plzen-pelin avauskokoonpanosta kentällä olivat vain maalivahti Conor Hazard, toppari Arttu Hoskonen ja hyökkääjä Malik Abubakari. Kun ykkösmiehiä alkoi tulla kentälle 59. minuutilta lähtien, vaihto vaihdolta helsinkiläisten dominointi lisääntyi. Lopulta Bojan Radulovic ja Hoskonen iskivät ratkaisevat osumat

Ilveksen kokemattomuus: Yrityksestä ei yhtäkään Ilveksen pelaajaa voi syyttää. Valitettavasti vaihtopenkillä on niin kokemattomia pelaajia, että heidän kykynsä pelata taktisesti viksusti ei vielä riitä. Rajallisen taidon takia peli menee helposti puhtaaksi puolustustaisteluksi.

Yleisöä: 3453.

Entä nyt? Ilves matkustaa ensi perjantaina FC Lahden vieraaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut