Teemu Tainion pumppu oli kovilla Vaasan ilotulituksessa – Vaihtopelaajan lisäaikamaali nosti Hakan tasoihin ja mykisti vaasalaisyleisön täydellisesti

Tulikuuma Lee Erwin upotti jo yhdennentoista liigaosumansa Hietalahden helteessä.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainiolle oli raskasta, kun Hakan ja VPS:n kohtaaminen oli avointa hyökkäysjuhlaa.

23.7. 20:47

Hakan viime viikkojen liigaesitykset enteilevät menestystä.

Valkeakoskelaisjoukkue on löytänyt toimivan konseptin ja pystyy hyödyntämään sitä vaikeilla hetkillä.

Tuore todiste tuli lauantai-iltana helteisellä Hietalahden stadionilla, kun Haka nousi lisäajalla 3–3-tasapeliin ja mykisti täydellisesti jo huuliansa liponeen kotiyleisön.

Vaihtopelaaja Stavros Zarokostasin ohjaama pallo painui VPS:n verkkoon ajassa 92.23.

Tämä palautti elävästi mielleen maanantai-illan ratkaisun. Silloin Lee Erwin puski Hakan voittomaalin Interiä vastaan niin ikään lisäajan kolmannella minuutilla.

”Saimme pisteen ja se on otettava kiitollisena vastaan näiden vaiheiden jälkeen. On loistava juttu, kun jaksamme painaa loppuun asti. Usko ei lopu missään vaiheessa. Kiittelin tästä juuri poikia”, Hakan valmentaja Teemu Tainio puhalteli.

Lue lisää: FC Hakan loppukauden kannalta tärkeät pelit jatkuivat VPS:ää vastaan – katso koko ottelu tästä

Vaihdosta tullut Zarokostas täräytti pallon kertaalleen tolppaan jo ennen riemukasta tasoitusta. Kreikkalainen toi kentälle Hakan kaipaamaa lisäenergiaa.

Yleisö nautti

Vaasan liigakamppailu oli suurta herkkua yleisölle. Tekopaikkoja syntyi solkenaan – ja kolme ensimmäistä osumaa kelpaa mihin tahansa maalikimaraan.

Ensin VPS:n australialaisvahvistuksen Tete Yengin kierreveto painui näyttävästi tolpan viereen. Kohta perään Hakan albanialaislöytö Donaldo Acka täräytti unelmavedon reilusta 20 metristä aivan ylänurkkaan.

Eikä aikaakaan, kun Hakan tutkapari Logan RogersonLee Erwin iski tutulla tavalla. Rogerson pelasi jalkansa vapaaksi oikealla ja lähetti pallon keskelle. Sen jälkeen oli Erwinin vuoro.

Tulikuuma skotlantilaishyökkääjä iski jo yhdennentoista osumansa ja vankisti kärkipaikkaansa liigan maalipörssissä.

”Peli oli hiukan outoa ensimmäisellä jaksolla. Välillä näytti siltä, ettei keskikentällä ollut yhtään pelaajaa”, Tainio heitti.

Lähtikö Haka liikkeelle ylioptimistisella pelitavalla?

”Ei missään nimessä. Peli vaan ajautui todella avoimeksi. Se oli raskasta valmentajan pumpulle.”

Oman maalinedustan varjelu tuotti tutusti suurimmat murheet.

VPS:n ensimmäinen maali syntyi komealla vedolla, mutta sitä edelsi Hakan huolimaton pallonsiirtely. Vaasalaisten toinen osuma tuli lahjarankkarista. Yengi sai kalastettua sen kolmen vastustajan keskeltä. Kohtalokas kopautus tuli Ackalta.

Viimeinen maali oli kuin Hakan alkukausi pienoiskoossa. Kalle Multanen sai puskea pallon verkkoon kaikessa rauhassa parista metristä. Kukaan ei vartioinut etupuolella eikä myöskään takapuolella.

Haka kohtaa seuraavaksi mestaruutta metsästävän Kuopion Palloseuran ja saa otteluohjelman puolesta loistavat lähtökohdat ensi sunnuntain kamppailuun.

KuPS pelaa vielä torstaina kaukana Moldovassa konferenssiliigan toisen kierroksen karsintaottelun.

”Meidän pitää levätä nyt hyvin ja hyödyntää asetelma. Saamme selkeän edun”, Tainio pohjusti.

Ottelu oli Aamulehden Viikon ottelu. Tallenne on katsottavissa aamulehti.fi/urheilu.

MITÄ TAPAHTUI?

Haka ei suostu häviämään

Huikea jakso: Haka pelasi jo kuudennen peräkkäisen liigakamppailun ilman tappiota. Valkeakoskelaisten tuoreimmasta tappiosta on kulunut jo reilut kaksi kuukautta. HJK löi Hakan toukokuun lopulla 4–1.

Hahmo: Viialan oma poika Kalle Multanen rokotti pitkäaikaista joukkuettansa kaksi kertaa. Ensin pilkku vuorenvarmasti nurkkaan ja myöhemmin pusku vastustamattomasti verkkoon.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut