Annimari Korte päättää kautensa: ”En ole toipunut koronataudeista”

Korte aikoo vaikeuksista huolimatta jatkaa uraansa vuoden 2024 loppuun asti.

Annimari Kortteen molemmat takareidet leikattiin viime vuoden Tokion olympialaisten jälkeen. Sittemmin vaivana on ollut koronatauti.

23.7. 9:45

Aitajuoksija Annimari Korte ei kilpaile enää tällä kaudella. Pika-aitojen naisten Suomen ennätyksen haltija kertoi asiasta Instagramissa perjantaina, mainiten syyksi koronatartunnat kevään ja kesän mittaan.

”On jouduttu tekemään valitettava päätös, että tällä kaudella ei kisata. En ole toipunut toukokuun alussa ja kesäkuun lopulla sairastetuista koronataudeista. Toukokuun alun koronan jälkeen sykevälivaihtelu lähti viikoiksi kovaan laskuun, eikä hermosto palautunut ja erilaisia ongelmia alkoi tulla”, Korte kirjoitti.

”Juuri kun alkoi kesäkuun lopulla vihdoin tuntua, että alkaa palautumaan ekasta koronasta, tuli toinen korona ja sykevälivaihtelu romahti entisestään ja sykkeet menivät aivan sekaisin. Pienikin hölkkä tai portaiden kävely saa sykkeet yhtä korkeiksi kuin jos normaalisti olisi juossut happovetoja.”

Korte on urallaan kärsinyt loukkaantumisista. Viimevuotisten Tokion olympialaisten jälkeen Kortteen molemmat takareidet leikattiin.

Luovuttaa Korte, 34, ei kuitenkaan aio.

”Tarkoitukseni on jatkaa uraa 2024 loppuun asti, ja kun tähän kauteen oli todella lyhyt valmistautuminen leikkauksien jälkeen”, on muutenkin parempi saada normaalia pidempi valmistautuminen rauhassa ensi kauteen!

”Nyt on jo muutama viikko toivuttu, ja voin pian aloittaa kauteen 2023 valmistautumisen ilman mitään kiirettä. Nyt tämän vuoden suuret panostukset ja kova työ menevät hetkellisesti hukkaan, mutta toivottavasti tuovat tulosta ensi vuodelle.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut