Päivän suomalaisonnistujan pää painui kuin Harri Kirvesniemellä konsanaan – seiväsmiesten katseet kääntyvät finaalin sijaan Müncheniin

Elisa Neuvosen suoritus oli onnistunut, vaikka ero mitaleille olikin yli vartin, toteaa Lauri Hollo 8. MM-kisapäivän analyysissä.

Mikko Paavola ylitti seiväshypyn karsinnassa 530 ja 550, mutta 565 oli tällä kertaa liikaa.

23.7. 9:29

Perjantain suomalaisnimi oli kävelijä Elisa Neuvonen, joka teki 35 kilometrin kävelyssä Suomen ennätyksen 2:57.42. Se riitti sijaan 20.

31-vuotias tohtoriksi väitellyt Neuvonen teki tasaisen kävelyn. Hän piti sinnikkäästi oman aikataulunsa ja paransi sijoitustaan koko ajan loppua kohti, selkiä tuli vastaan viimeisellä vitosella. Viimeisellä viidellä kilometrillä pää painui vasemmalle vinoon kuin konsanaan Harri Kirvesniemellä hiihdossa.

Hyvin nainen kuitenkin piti vauhtinsa ja tuloksena oli erittäin onnistunut suoritus. Ero kärkeen oli toki kova, kun mitaliin vaadittiin 2:40.37.

Tiia Kuikka oli sairastellut paljon ennen kilpailuja ja se kostautui teknisesti. Hänet liputettiin ulos jo ennen 15 kilometriä. EM-kilpailuissa sitten uusi yritys.

Miesten seipäässä mukana olivat Mikko Paavola ja Tommi Holttinen. Kehnosti kävi.

Paavola ylitti ensimmäisellään komeasti 530 ja 550. Sen jälkeen 565 oli liikaa. Viimeisellä yrityksellä vauhdinotto jäi kesken ja hän joutui ottamaan hyppynsä uudelleen. Kiire tuli ja yritys jäi flopiksi. Pakko sanoa, että tulos oli pettymys, kauden paras ennen tätä oli kuitenkin 570.

Holttinen oli ennakolta kisan heikoin mies. Hän ylitti kuitenkin 530 ensimmäisellä ja 550 toisella. Korkeudessa 565 kävi tismalleen samoin kuin Paavolalla; kolmannella ensin kieltäytyminen, sitten kiire tehdä suoritus ja floppi. Tuulioloillakin oli osuus asiaan.

Etenkin Paavolalla olisi ollut teoriassa kaikki eväät ylittää vähintään 565, mutta nyt se jäi haaveeksi. Pettymys molemmille, Paavolalle suurempi.

Finaaliin olisi vaadittu jopa 575, joten pakko sanoa, että suomalaiset eivät olleet lähelläkään tällä kertaa. Ei tänään, EM-kilpailuissa uudelleen. Nyt puuttui suoritusvarmuus. Paavolan sijoitus oli 19, Holttisen 22.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut