Mikko Paavolan seiväskarsinta alkoi hyvin ja päättyi huonosti: ”Tarjottiin tilaisuutta”

Tuomas Holttinen pääsi MM-kisoihin viimeisten joukossa ja hyppäsi omalla tasollaan ylittäessään korkeuden 550.

Tommi Holttinen ja Mikko Paavola pakkasivat pettyneinä kamppeitaan seiväskarsinnassa.

23.7. 9:17

Eugene

Mikko Paavolan ja Tommi Holttisen tiet nousivat pystyyn seiväshypyn karsinnassa MM-yleisurheilussa.

Molemmat jäivät korkeuteen 550, kun jatkoon vaadittiin 575 senttiä. Kaikki sunnuntain finaaliin päässeet 12 seiväsmiestä ylittivät sen.

Paavola aloitti karsinnan ylittämällä helposti korkeudet 535 ja 550. Hypyissä oli aineksia paljon korkeammallekin. Paavola on hypännyt tänä kesänä 570.

”Alussa tuntui, ettei tarvitse tehdä mitään ja homma jatkuu siitä. 565:een sain hyvät tuulet, mutten vaan päässyt siitä. Aika turhauttavaa. Tilaisuutta tarjottiin, olin hyvässä kunnossa”, Paavola sanoi.

Paavola oli jaetulla 19. sijalla yhdessä muun muassa Puolan Piotr Lisekin kanssa. Lisek voitti MM-pronssia edellisissä kisoissa vuonna 2019.

Myös Ranskan huippuhyppääjällä Renaud Lavilleniellä oli vaikeuksia. Hän ylitti aloituskorkeutensa 565 vasta kolmannellaan, mutta pääsi lopulta finaaliin ylitettyään korkeuden 575.

Ruotsin pomppuihme Armand ”Mondo” Duplantis hyppäsi karsinnassa kaksi kertaa: 565 ja 575. Hypyissä näytti olevan puoli metriä ilmaa hyppääjän ja riman välissä.

Duplantis on finaalin suursuosikki. Hän on hypännyt tänä kesänä 616 senttiä. Maaliskuussa hän ylitti hallissa maailmanennätyskorkeuden hypättyään 620.

Duplantisin lisäksi vain Yhdysvaltojen Christopher Nilsen on ylittänyt tällä kaudella kuusi metriä. Hän jakoi karsinnan ykköspaikan Duplantisin kanssa.

Pikavalmistautuminen sujui hyvin

Holttinen pääsi MM-kisoihin viimeisten urheilijoiden joukossa, kun Suomi sai neljä lisäpaikkaa eri lajeihin. Hän oli saanut yöllä kello 2 viestin MM-paikasta, joka piti varmistaa seuraavana päivänä kello 11:een mennessä.

Holttinen päätti lähteä, koska hän koki valmistautumisensa menneen hyvin.

”Vaikka ranking oli jo sulkeutunut, minulla oli pieni aavistus, että kisoihin voi vielä päästä. Olin ihan siinä rajoilla päästä. Urheilijan pitää tottua matkustamaan. Ei se voi olla syy jäädä pois”, Holttinen sanoi.

”Olen nyt neljä kertaa hypännyt putkeen 550. Jostain pitäisi löytää lisää, että pääsisi korkeammalta. Ensimmäinen yritys 565:sta oli vielä hyvä. Vähän jäi harmittamaan, kyllä niistä olisi vaan pitänyt vääntää yli. Sinänsä ei se olisi mihinkään riittänyt, kun oli niin kova taso.”

Holttinen sijoittui uransa toisissa arvokisoissa sijalle 22. Neljä vuotta sitten hän karsiutui ensimmäisenä miehenä finaalista EM-kisoissa Berliinissä.

Suomi saanee kolme paikkaa miesten seiväshyppyyn elokuussa käytäviin EM-kisoihin. Paavolan ja Holttisen lisäksi paikoista kisaavat Urho Kujanpää ja Juho Alasaari.

”Saa nähdä, onko meitä sitten neljä menossa EM-kisoihin. Se olisi hyvä asia seiväshypyn kannalta, mutta jonkun pitää sitten jäädä pois”, Holttinen sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut