Manselta löytyi loistava tuuraaja lukkarin tontille – ihmepoika Perttu Ruuska siirsi jo katseensa tiistai-iltaan: ”Olisi upeata hiljentää Saarikentän katsomo”

Pehmeästi pelannut IPV sai ainoan juoksunsa harhaheitolla Kaupin helteessä.

Näppien hakeminen onnistui yhä Manse PP:ssä ensimmäisen lukkaripelinsä pelanneelta Perttu Ruuskalta – joskaan tässä tilanteessa pallo ei ehtinyt Riku Hokkasen räpylään ajoissa.

22.7. 22:02

Suomi-pesiksen ihmepoika Perttu Ruuska todisti Kaupin helteessä, etteivät Vimpelissä hiotut lukkarin taidot ole hävinneet minnekään.

Ruuska siirtyi perjantai-iltana lyöjäjokerin paikalta sujuvasti lukkariksi ja piti Imatran Pallo-Veikkojen lyöjät kurissa ja nuhteessa.

Ruuska tahditti Manse PP:n vaivattomaan 2–0 (4–0, 2–1) -voittoon, vaikka paras puhti oli poissa myös kotijoukkueen ratkaisuyrityksistä.

Manse tarvitsi Ruuskaa poikkeuksellisesti lukkarina luottomies Juha Puhtimäen pudottua riveistä loukkaantumisen takia.

Normaalisti Puhtimäki on terve kuin pukki ympäri vuoden, mutta nyt peli piti jättää väliin.

”Oma peli sujui yllättävän hyvin siihen nähden, ettei alla ollut tältä kesältä yhtään lukkarin treeniä. Kun kuulin komennuksesta torstaina, kävin syöttelemässä pari kertaa”, Ruuska kuvaili.

Ruuska pelasi IPV:tä vastaan kauden ensimmäisen pelinsä numerolla ja lukkarina, kun Juha Puhtimäki oli sivussa.

Hyvä testi Manselle

Ruuska lähti hoitamaan kahdelta edelliskaudelta tuttua tonttia varman päälle.

”Päätin jo etukäteen, etten yritä mitään ihmeellisyyksiä. Kikkoja ei tarvittukaan. Minulla oli alusta lähtien oli kova luotto meidän vahvaan ulkopeliin.”

Ruuska tylsytti vierasjoukkueen lyöjät täydellisesti. IPV sai illan ainoan juoksunsa harhaheitolla. Mansen lukkarilla ollut siihen osaa eikä arpaa.

”Ulkopeli on aina kokonaisuus. Siellä tuli onnistumisia koko rintamalla.”

Perjantai-illan testi tuli Manselle sopivaan väliin.

”Oli hyvä katsoa tässä kohtaa, miten homma sujuu tällä miehityksellä. Pitää muistaa, että tiiviissä otteluruuhkassa voi sattua mitä vaan. Silloin on hyvä olla toimiva varavaihtoehto.”

Onko Puhtimäen paikka nyt vaarassa?

”Eiköhän me palata vanhaan konseptiin. ’Putte’ menee lautaselle ja minä keskityn lyöjäjokerin hommiin”, Ruuska naureskeli.

Manse ja IPV kävivät viime syksynä tuimia puolivälierätaistoja. Ruuska taisteli vielä silloin Vimpelin Vedon puolesta – eikä tiedä näistä otatuksista mitään. Nyt pelin henki oli hyvin säyseä.

”Oli niin raaka keli, että jokaisen piti keskittää kaikki energia pelaamiseen. Ei riittänyt ylimääräistä virtaa psyykkaamiseen. Ainakin minä sain olla ihan rauhassa.”

MITÄ TAPAHTUI?

Puputti kuritti IPV:tä

Puputti ratkaisi: Ensimmäisen jakson voittoon tarvittiin vain yksi kunnon lyönti. Kun Henri Puputti kotiutti Timo Torpan neljännen vuoroparin tasoittavalla, IPV päästi koko pajatson tyhjäksi suosiolla. Puputti iski Mansen ensimmäisen juoksun myös toisella jaksolla.

Kettunen debytoi: Koskenkorvalta siirtynyt Aku Kettunen debytoi Mansen paidassa. Ulkopeli oli varmaa, mutta sisällä ei nähty vielä mitään säihkyvää.

Sähkö puuttui: Manse ja IPV kävivät viime syksynä tulikivenkatkuisen puolivälieräsarjan. Ärhäkät imatralaiset piinasivat Tampereen tähtisikermää täydet viisi peliä ja toivat kaivattua sähköä huipennukseen. Nyt nähtiin erittäin valju kamppailu helteen keskellä.

Katseet Saarikentälle

Ruuskaa odottaa tiistaina alkukesän isoin ilta, kun Manse matkustaa Saarikentälle hänen edellisen seuransa Vimpelin Vedon vieraaksi.

”Peli on ollut ympyröitynä kalenterissa keväästä lähtien. Olen odottanut sitä jo pitkään.”

Mitä on luvassa?

”Toivottavasti saadaan hyvä peli, paljon väkeä ja muutenkin loistava tapahtuma. Vimpeli on ollut kiistattomasti kesän kuumin joukkue. Olisi upeata hiljentää Saarikentän katsomo”, Ruuska pohjusti.

Timo Torppa toi Manselle yhden juoksun. Ruuskan tavoin myös Torpalla on historiaa Vimpelin Vedosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut