Argentiinalaiset tennisveljekset kipuavat kohti maailman huippua – Juan Manuel Cerúndolo hakee Tampereelta ponnahdusta korkeammalle: ”Meidän perheessä tulee ensin tennis”

Pikkuveli hakee Tampereen turnauksesta kaipaamaansa pelituntumaa ja pohjaa uudelle nousulle.

Argentiinalainen Juan Manuel Cerúndolo on Tampere Openin ykkössijoitettu pelaaja tänä vuonna.

21.7. 21:56

Argentiinalaiset tennisveljekset Juan Manuel ja Francisco Cerúndolo ovat keskenään ylimmät ystävät.

”Olemme yhteydessä päivittäin. Käymme läpi kaikki pelit, puskemme toisiamme eteenpäin ja tuemme parhaamme mukaan, kun tulee vaikeuksia”, pikkuveli Juan Manuel selvittää.

Juan Manuel, 20, hikoilee nyt Ruotulassa ja yrittää voittaa 50 000 dollarin Tampere Openin.

Turnauksen ykkössijoitettu pehmitti torstaina italialaisen Lorenzo Giustinin alkukangertelun jälkeen ja valtasi kaksinpelin puolivälieräpaikan.

Kolme vuotta vanhempi Francisco otti juuri viime viikonloppuna upean meriitin vallattuaan Båstadin 250 000 dollarin turnauksen. Komein päänahka tuli toisella kierroksella, kun ATP-listan viidennelle tilalle kivunnut norjalaistähti Casper Ruud kaatui.

”Se oli kaikin tavoin uskomaton temppu. Hän otti turnauksen aikana muitakin kovia voittoja. Tämä vuosi on ollut hänelle kaikkinensa loistava”, Juan Manuel suitsuttaa.

Juan Manuel Cerúndolo eteni torstaina Tampere Openin kaksinpelissä puolivälieriin.

Juan Manuel Cerúndolo on ATP-rankignissa sijalla 110. Paras sijoitus on 79.

Francisco nousi helmikuussa ensimmäisen kerran sadan parhaan joukkoon ja on tuoreimmalla listalla jo sijalla 30.

Juan Manuel oli vielä alkuvuodesta samoilla sijoilla veljensä kanssa, mutta sen jälkeen tuli tilapäinen pudotus loukkaantumisen takia. Hän joutui ottamaan kolme kuukautta iisisti alavatsan petettyä.

Niinpä uutta vauhtia piti hakea aina sijalta 132 asti. Kurssi kääntyi tervehtymisen jälkeen. Nyt lukema on 110. Satasen puhkaiseminen on lyhyen ajan kysymys.

”Huippuvireen löytäminen vie aina aikansa vamman jälkeen. Pahimmillaan kipu yltyi niin kovaksi, etten pystynyt juoksemaan. Haen nyt lisää aggressiivisuutta ja liikettä. Pelaaminen helpottaa huomattavasti, kun saan nämä entiselle tasolle”, Juan Manuel kuvailee.

Cerúndolon perheen elämä pyörii pitkälti tenniksen ympärillä. Isä Alejandro kiersi taannoin ATP-turnauksia ja nousi ATP-listalla parhaimmillaan 300:n tuntumaan. Aktiiviuran jälkeen hän on keskittynyt poikiensa ja muiden lajiharrastajien ohjaamiseen.

”Meidän perheessä tulee ensin tennis, sen jälkeen tennis ja sitten tennis. Isä tietää paljon lajista ja on antanut meille paljon arvokkaita vinkkejä. Kenties tämä on aiheuttanut välillä vähän painettakin.”

Naisväki on tasapainottanut tilannetta sopivasti. Äiti Maria Luiz tietää urheilupsykologina alueen vaarat. Tytär Maria on menestynyt maahockeyssa ja tuonut näin olohuoneeseen muitakin jutunaiheita kuin tenniksen.

Cerúndolon veljekset ovat kohdanneet kaksi kertaa turnauksessa.

”Nämä ovat olleet vaikeita paikkoja molemmille. Myös Franciscolle, vaikka hän voitti kummankin kohtaamisen. Emme nauttineet tästä asetelmasta ollenkaan”, Juan Manuel sanoo suoraan.

Franciscon alkuvuoden häikäisevät esitykset ovat lisänneet Juan Manuelin intoa entisestään. Hän uskoo vahvasti pystyvänsä samaan – niin kuin pystyi ennen loukkaantumistaan.

Juan Manuelin uralle tuli suurin sykäys helmikuussa 2021, kun hän eteni Córdoban ATP-turnaukseen karsintojen kautta, otti kahdeksan voittoa putkeen ja kaappasi sensaatiomaisesti pääpalkinnon.

Samalla huippulupausta ryhdyttiin rinnastamaan suuriin argentiinalaistähtiin Juan Martin del Potroon ja Guillermo Coriaan.

”Olin ihan äimänä – enkä osannut sanoa kuin vau, vau... Tuntui uskomattomalta, kun minua vertailtiin niin koviin tekijöihin.”

Kuinka korkealla omat tavoitteesi ovat?

”Unelmana on nousta top-kymppiin, ehkä top-viiteen ja ehkä voittaa Grand Slam”, Juan Manuel vastaa.

KUKA?

Juan Manuel Cerúndolo

Syntyi 15.11.2001 Buenos Airesissa.

Nykyinen ATP-ranking 110.

Paras ATP-ranking 79 (tammikuu 2022).

Voitti Córdoban ATP-turnauksen 2021.

Isoveli Francisco kirjasi tuoreelle ATP-listalle uransa parhaan sijoituksen 30.

Pikkusisko Maria pelaa maahockeyta. Hän kuului vuonna 2018 Argentiinan kultajoukkueeseen nuorten kesäolympialaisissa.

Isä Alejandro pelasi aikoinaan tennistä ja nousi ATP-listalla parhaimmillaan sijalle 309 (1982).

Äiti Maria Luz on urheilupsykologi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut