Saksassa ja Ruotsissa kummeksutaan heikkoa MM-menestystä – Bild kuvaili viimeisintä kisapäivää fiaskoksi

Kuuden kisapäivän jälkeen Ruotsilla on Eugenesta yksi mitali, Saksalla ei sitäkään.

Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl jäi Eugenessa yllättäen mitalien ulkopuolelle.

21.7. 9:43 | Päivitetty 21.7. 12:19

Ruotsin yleisurheilumaajoukkueen joukkueenjohtaja Kajsa Bergqvist myöntää, etteivät Yhdysvaltojen Eugenessa käytävät MM-kilpailut ole sujuneet täysin odotuksien mukaan. Kuuden kisapäivän jälkeen Ruotsilla oli yksi mitali.

”Olin toivonut useampaa”, Bergqvist sanoi.

Perseus Karlström käveli Ruotsin kisaurakalle makean alun, kun hän nappasi pronssia miesten 20 kilometrin kilpailussa. Hänen jälkeensä mitalisuosikki toisensa jälkeen on hyytynyt.

Esimerkiksi pituushyppääjä Thobias Montler jäi finaalissa 11:nneksi, ja kiekkojätit Daniel Ståhl sekä Simon Pettersson poistuvat myös Eugenesta mitaleitta. Kitkerästi neljänneksi jäänyt Ståhl oli puolustava maailmanmestari ja olympiavoittaja. Viidenneksi sijoittunut Pettersson saavutti Tokion olympialaisissa hopeaa.

Joukkueenjohtaja Bergqvist halusi nostaa esiin onnistujia, kuten moukarinheittäjä Grete Ahlbergin ja kuulantyöntäjä Axelina Johanssonin, jotka tekivät karsinnassa ennätyksensä.

”Sanoisin, että on tullut hyviä ja huonoja suorituksia. On ollut myös fantastisia ja odottamattomia esityksiä, joissa urheilijat ovat käyttäneet mahdollisuutensa kuten Grete ja Axelina, jotka pääsivät finaaliin”, Bergqvist sanoi.

”Noiden jälkeen meillä on ollut vain vähän venymistä.”

Saksan Gesa Krause hyytyi naisten 3 000 metrin estefinaalissa viimeiseksi.

Myös urheilun todellisiin suurvaltoihin lukeutuvassa Saksassa ihmetellään jo maan yleisurheilijoiden heikkoa menestystä Eugenessa.

Kuuden kisapäivän jälkeen Saksan mitalisaalis oli yhtä pyöreä nolla kuin Suomellakin. Kuuden kullan Yhdysvallat oli mitalitaulukon huipulla kaikkiaan 19 merkinnällä.

Saksalaislehti Bild otsikoi torstaiaamuna verkkosivuillaan saksalaistähtien kuudennen kisapäivän olleen fiasko. Menestysodotukset kohdistuivat naisten kiekon olympiakakkoseen Kristin Pudenziin, 3 000 metrin esteiden kaksinkertaiseen MM-pronssimitalisti Gesa Krauseen ja 5 000 metrin MM-pronssimitalisti Konstanze Klosterhalfeniin.

Klosterhalfen ei selvinnyt alkueristä loppukilpailuun, ja Krause hyytyi estefinaalin viimeiseksi. Pudenz nakkasi kahdesti verkkoon ja ainoalla mitatulla heitollaan 60 metriä.

"Heittoni tuntuivat hyviltä. En tiedä, mitä tapahtuu, hän sanoi lehdelle.

Pudenz ei päässyt finaalin kolmelle viimeiselle kierrokselle ja oli 11:s. Claudine Vitan viides sija oli laiha lohtu, vaikka se onkin saksalaisten toistaiseksi paras sijoitus Eugenessa.

Klosterhalfenin askelia hidasti mahdollisesti koronavirustartunta, jonka hän taltutti ajoissa ennen kisoja, mutta kenties liian myöhään huippukunnon löytämisen kannalta.

"On melkoisen selvää, etteivät asiat sujuneet hyvin”, juoksija avasi lehdelle.

"Minulla on ollut loukkaantumisia parin viime vuoden aikana. Olisin mielelläni näyttänyt täällä, että olen palannut takaisin. En voi tietää, kuinka paljon pari viikkoa koronassa vaikuttivat.”

Klosterhalfen kuvaili juoksemisen tuntuneen oudolta. Korona saattoi edelleen vaikuttaa jäsenissä.

"Nyt on selvitettävä, mistä se johtui.”

Krause on kärsinyt muun muassa akillesjännevaivasta viime vuoden olympialaisten jälkeen. Tokiossa hän oli viides.

"Tämä oli todella huono juoksu. Olin alusta asti väsynyt ja heikko.”

Ainakin seiväshypyn supertähden Armand Duplantisin odotetaan kasvattavan Ruotsin mitalisaldoa.

Toiveet kohdistuvat ”Mondoon” ja Mihamboon

Vuonna 2005 Helsingissä korkeushypyn MM-kultaa voittanut ja lisäksi MM-pronssit 2003 sekä 2001 taivuttanut Kajsa Bergqvist ei luovu vielä toivosta. Kolme vuotta sitten Dohassa Ruotsi saavutti kolme mitalia. Viisi vuotta sitten Lontoossa yhden, kun Ståhl heitti hopealle.

”Sanoin aiemmin, että realistinen tavoite on kaksi mitalia, mutta oikein hyvin mennessä se on kolme”, neljä mitalia.

”Marginaalit ovat olleet vähän meitä vastaan, mutta tuollaiset asiat tasoittuvat.”

Ruotsilla on vielä hyvät mahdollisuudet mitalisaaliin kasvattamiseen. Erityisesti odotukset kohdistuvat seiväshypyn maailmanennätysmieheen Armand Duplantikseen, mutta myös 800 metrin välieriin päässeeseen Andreas Krameriin, pituushyppääjä Khaddi Sagniaan ja 35 kilometrin kävelyssä Perseus Karlströmiin.

”Toivomme, että ”Mondo” (Duplantis) nappaa mitalin”, Bergqvist naurahtaa suursuosikkiin kohdistuville odotuksille.

”Perseus voi ottaa mitalin 35 kilometrillä, ja hänellä on hyvät mahdollisuudet. Sitten on vielä Khaddi.”

Saksan mitalitoivoista pituushyppääjä Malaika Mihambo osallistuu lauantaina karsintakilpailuun.

Myös keihäsmiehillä voi olla mitalimahdollisuus päätösviikonloppuna, vaikka olkapäävaivainen ykköstykki Johannes Vetter jätti MM-kilpailut väliin. Andreas Hofmannin ja Julian Weberin pitäisi ensin selvittää karsinta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut