Suomalaisaiturit loistovireessä – Viivi Lehikoisella jopa finaalisauma

Suomalaiset onnistuivat hienosti viime yönä Eugenen MM-areenalla, arvioi Lauri Hollo.

Viivi Lehikoinen juoksi vakuuttavasti MM-välieriin 400 metrin aidoissa. Kuva Tokion olympialaisista.

20.7. 7:12

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä MM-Eugenessa oli mukana vain kaksi suomalaista. Ratakierroksen aiturit Viivi Lehikoinen ja Kristiina Halonen suoriutuivat erinomaisesti.

Viivi Lehikoinen juoksi erinomaisen alkuerän 400 metrin aidoissa ja paineli oman eränsä kolmosena suoraan välieriin ajalla 54,95. Yhteisajoissa Lehikoinen oli peräti 11:s vain 0,18 sekuntia erien kahdeksanneksi nopeimmasta juoksijasta. Ennätyksestään hän jäi 0,15 sekuntia.

Lue lisää: Vahva juoksu vei Viivi Lehikoisen aitojen välieriin: ”Olisi mennyt kovempaa, mutten halunnut puristaa liikaa”

Loppusileällä helsinkiläisellä oli jopa varaa katsella sivuilleen, eikä aivan kaikkea ollut edes tarvis lopussa puristaa. Aitarytmit osuivat hienosti suunnitellulla tavalla kohdilleen ja loppujuoksu oli jälleen kerran erittäin vahvaa tuloa.

Ihan haihattelua loppukilpailupaikka ei ole, niin vakuuttavan näköistä Lehikoisen juoksu oli. Toki se vaatii omaa ennätystä ja ehkä jopa SE-aikaa, mutta täysin mahdollista se on. Eurooppalaisvertailussa Lehikoinen oli peräti viidenneksi paras. Hieno esitys.

Lue lisää: Näin jaettiin mitalit viime yönä: Karsten Warholm hyytyi täysin, myös Ruotsin Daniel Ståhl pettyi

Kristiina Halonen pääsi kilpailuihin takaportin kautta viime metreillä poisjääntien vuoksi. Lappeenrantalainen paineli loppuvahvan ja todella ennakkoluulottoman juoksun, tuloksena oma ennätys 56,68, hän jäi suorasta jatkopaikasta erässään vain 0,24 sekunnin päähän. Aikavertailussa välieriin tuli eroa puoli sekuntia.

Vain kaksi urheilijaa teki ennätyksensä alkuerissä. Halonen itse kertoi olleensa hieman sairaana, eikä ollut tyytyväinen loppusuoran aitatekniikkaansa; vastaponnistuksia tuli. Edelle ehti 13 eurooppalaista, joten ensi kuun EM-kilpailuissa välieräpaikka on täyttä realismia.

Todella kova suoritus 24-vuotiaalta urheilijalta, jonka ennätys ennen tätä kautta oli 58,41 ja viime kauden paras 59,35. Halosen esimerkki osoittaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä kehittyä, kunhan sitkeyttä erilaisten vaikeuksien keskellä riittää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut