Tältä tennisarvoitukselta voi odottaa melkein mitä tahansa – Välillä nähtiin maailmanluokan lyöntejä, välillä pallo sai kyytiä lähimetsikköön

Otto Virtasen kaksinpeliurakka päättyi yllättäen heti Tampere Openin avauskierroksella.

Otto Virtanen koki yllätystappion tenniksen Tampere Openissa tiistaina avauskierroksella.

19.7. 20:32

Suomen tämänhetkinen kakkospelaaja Otto Virtanen, 21, on tenniskenttien suuri arvoitus.

Välillä junioriaikojen superlupaus esittää maailmanluokan lyöntejä, välillä hän seuraa upeata palautusta lähinnä katseella ja sättii itseänsä raskaasti karkeiden epäonnistumisten jälkeen.

Tampereen tennisturnauksen avauskamppailu tarjosi jyrkän vuoristoradan molemmat puolet.

Kerran pallo sai hurjaa kyytiä lähimetsikköön, kerran maila lensi pääkentän nurkkaukseen. Vastapainoksi kotiyleisö pääsi hurraamaan toden teolla näyttävien suoritusten jälkeen.

Painavien syöttöjen ja lyöntien vastapainoksi tuli kohtalokkaan paljon helppoja virheitä. Niinpä Virtanen kärsi lopulta katkeran 4–6, 6–4, 4–6 -tappion italialaiselle Luigi Sorrentinolle.

Tulos oli kiistattomasti pettymys, sillä karsinnan varasijalta pääsarjaan singahtanut Sorrentino on ATP-listalla vasta sijalla 710. Ennakkoasetelma oli selkeä, sillä Virtanen oli oli 400 pykälää korkeammalla (nyt 272).

Samalla katosi turnauksen suurin suomalaisjännite.

”Harmittaa tosi paljon. Tampere Open on ollut jo useamman vuoden yksi lempikisoistani”, Virtanen summasi.

Otto Virtasella oli haasteita, kun hän siirtyi nurmelta massa-alustalle.

Tämän vuoden turnaus ei sujunut yhtä vahvasti kuin viime vuonna Tampereella.

Vaikeaa massalla

Virtanen on siirtynyt massalle vasta hiljattain – eikä ole päässyt vielä kunnolla sinuiksi tämän alustan kanssa.

”Löysin nurmikentillä tietyn tason ja pystyin pitämään sen melko samana päivästä toiseen. Jos sama olisi siirtynyt tänne, tästä ottelusta olisi tullut rutiinivoitto. Nyt omaa peliä piti hakea koko ajan.”

Virtanen väläytteli osaamistaan Tampereella jo vuosi sitten. Silloin hän otti kovan päänahan argentiinalaisesta Guido Andreozzista ja eteni hienosti puolivälieriin. Eväät loppuivat vasta turnauksen tshekkivoittajan Jiri Leheckan kyydissä.

Odotukset olivat nyt korkealla paitsi viime kesän lupaavien esitysten myös alkuvuoden Challenger-turnausten perusteella.

Hän eteni Bielin, Luganon ja Nottinghamin turnauksissa karsintojen kautta toiselle kierrokselle. Surbitonin välieräpaikka oli jakson tähtihetki. Siellä hän piinasi australialaista Jordan Thompsonia semifinaalissa täydet kolme erää.

Surbitonin ja Nottinghamin kamppailut käytiin nurmialustalla.

Vaikka tappio kaiveli mieltä, Virtanen pystyi arvioimaan viileästi omaa tilannettansa.

”Olen vielä urallani ihan alussa. On sellainen fiilis, ettei ole kiire mihinkään. Jos tulee pari huonoa kisaa peräkkäin tai vaikka yksi huono kausi väliin, niin sitten tulee. Pitää vaan tehdä asioita paremmin ja löytää keinot eteenpäin”, Virtanen summasi.

Isän ohi

Virtasen tie kaksinpelissä tuli Tampereella nopeasti päätökseen.

Virtanen saavutti kesän alussa yhden perhepiirissä ison merkkipaalun noustuaan ATP-listalla 300:n parhaan joukkoon. Samalla hän rikkoi isänsä Pasin ennätyksen 302 vuodelta 1985.

Virtanen sai urallensa lisäbuustia kesällä 2018 voitettuaan Wimbledonin turnauksessa poikien nelinpelin turkkilaisen Yanki Erelin kanssa.

Samalla hänestä tuli vasta viides suomalainen Grand Slam -voittaja.

Hän liittyi silloin harvinaiseen joukkoon Birgitta Lindströmin, Jarkko Niemisen, Harri Heliövaaran ja Henri Kontisen seuraksi. Heistä vain Kontinen on pokannut pääpalkinnon aikuisten sarjassa.

TAMPERE OPEN

Suomalaisten ottelut

Kaksinpelin ensimmäinen kierros:

Eero Vasa–Harold Mayot (Ranska) 4–6, 4–6.

Otto Virtanen–Luigi Sorrentino (Italia) 4–6, 6–4, 4–6.

Patrik Niklas-Salminen–Lorenzo Giustini (Italia) 2–6, 3–6.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut