Manse hurjasteli 18 juoksua ja kolme kunnaria – Kaupin stadionin kunnarimahdollisuudet keräävät kehuja: ”Kun kunnolla osuu, niin hyvä lyönti palkitaan”

Manse PP vahvisti asemaansa sarjataulukossa ja helli kotiyleisöä kauden suurimmalla juoksumäärällään.

Juuso Myllyniemi pamautti heti ottelun alussa komean kunnarin Manselle.

19.7. 21:56

Manse PP:n miesten superpesisjoukkueella oli tiistaina monta syytä hymyillä leveästi.

Ensimmäinen oli täysi kolmen pisteen potti vakuuttavalla esityksellä Joensuun Mailasta luvuin 2–0 (6–2, 12–1).

Toisena kotijoukkueen todella tehokas lyöntipeli. Tamperelaiset tekivät ottelussa lyötyjen juoksujen tämän kauden ennätyksen sekä yhdessä vuoroparissa (8) että yhden jakson aikana (12).

Voiton arvoa nostaa, että Mansen asema sarjassa neljän parhaan joukossa tukevoitui merkittävästi. Ero nyt viidentenä olevaan Joensuuhun venähti jo 11 pisteeseen, kun runkosarjaa on kahdeksan ottelua pelaamatta.

Tamperelaisten lyöntijuhlat aloitti Juuso Myllyniemi, joka täräytti heti ensimmäisessä vuoroparissa kunnarin tyhjään kenttään.

”Kauden ensimmäinen. Pari kertaa aiemminkin on tullut hyviä osumia, mutta joku kentän reunalla ollut paalu on estänyt kunnarin. Kun sain pään auki, siitä oli muiden jätkien hyvä ottaa mallia.”

Kunnarista pääsivät nauttimaan myös Henri Puputti ja todellisen pommin keskelle takakenttää täräyttänyt Perttu Ruuska.

”Puputti löi tavallaan toisenkin, mutta hölkkäsi sen verran laiskasti, ettei siitä tullut kuin kolme juoksua”, Myllyniemi kuittasi pelikaverilleen.

”Tämä uusittu stadion on siitä loistava, että kunnarin voi lyödä kaikkiin suuntiin. Kun kunnolla osuu, niin hyvä lyönti palkitaan ja pallo pomppii riittävän kauaksi”, Myllyniemi kiitteli.

Mansen kauden kärkietenijä löi ottelussa myös yhden tavallisen juoksun ja toi neljä. Ne nostavat kauden tuotujen juoksujen määrän 27:ään.

Määrä on selvästi eniten Mansesta.

”Tänään sisäpelissämme oli muutenkin oikeanlaista tekemistä. Myös kärkilyönnit onnistuivat mainiosti joka jätkältä”, Myllyniemi huomasi.

Juuso Myllyniemi on Mansen luottopelaajia ja vahva etenijä.

Myllyniemi on nähty Mansessa useimmiten sisäpelissä numerolla kaksi. Tällä kaudella hän esiintyi Itä–Lännessä.

Maanantaina Koskenkorvasta hankittu uusi vahvistus Aku Kettunen vahvistaa etenijäosastoa, joka Mansella on ollut huippujoukkueeksi harvinaisen kapea.

”Hyvä saada jaettua vähän vastuuta laajemmalle. Tuo myös taktisia vaihtoehtoja, eikä minunkaan tarvitse joka pelissä kipittää niin paljon. Säästyy energiaa kauden tärkeimpiin peleihin, joihin on vielä aikaa.”

Kettunen ei ollut vielä kokoonpanossa JoMaa vastaan.

”Olisihan se ollut aika kova juttu heittää mies kylmiltään tällaiseen kärkipeliin ilman yhtään meidän taktisiin kuvioihin tutustumista. Ehkä debyytti koittaa perjantaina Imatraa vastaan”, Mansen pelinjohtaja Juhani Lehtimäki perusteli.

Toimettomana Kettusen ei tiistainakaan tarvinnut olla. Aamutreenien jälkeen hän opiskeli päävalmentajan kanssa joukkueen monimutkaista merkkikieltä useamman tunnin.

Ehkä tärkeimmät merkit jäivät jo mieleen.

Mitä tapahtui?

Manse löi kolme komeaa kunnaria

Ratkaisu: Manse oli tutun jämäkkä ulkopelissään, eikä antanut JoMalle mitään helpolla. Vastaavasti sisällä kotijoukkueen pelaajien maila oli hehkuvan kuumana. Kunnarin makuun pääsivät Juuso Myllyniemi, Perttu Ruuska ja Henri Puputti.

Väki liikkeellä: Yleisö oli löytänyt takaisin katsomoon. Lehtereillä 1 698 katsojaa nautti Mansen juoksuilottelusta – ja sai siinä sivussa huomata, että tuuli pyörii uuden pesäpallokatsomon sisällä joissain paikoissa niin vinhasti, ettei tehottomien kotiföönien puhallus hiuksissa ei ole mitään Kaupin puhuriin verrattuna.

Entä nyt? Mansen urakka jatkuu perjantaina Kaupissa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

Tuomas Jussila on Mansen kapteeni ja tähtipelaaja.

Mansen Juha Puhtimäki otti vauhtia maan kautta.

JoMan Samuel Tirkkonen teki näyttävän venytyksen.

Manse vietti todellista juoksujuhlaa etenkin toisella jaksolle ja takoi koko pelissä 18 juoksua.

Yleisöä Kaupissa oli 1 698.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut