Mitalisijat jäivät haaveeksi kolmantena kisapäivänä, mutta luvassa kutkuttavat lähtökohdat EM-kisoihin

Moukarimitalin odottaminen ei ollut ehkä aivan realistista, mutta mahdollista. Nyt piikkiheitot jäivät uupumaan, arvioi Lauri Hollo.

Wilma Murto jatkoi hyvää arvokisasuorittamistaan: seiväshypyssä olympialaisten viidennen sijan jatkoksi tuli MM-kisojen kuudes tila.

18.7. 6:59

Wilma Murto lähti seiväsfinaaliin kaikin puolin hyvällä asenteella ja hyvästä tilanteesta – karsintasuoritus lupasi erittäin hyvää. Oli tiedossa, että porukka on todella tasaista. Finaalissa Murto venyi parhaimmilleen, se riitti hienoon kuudenteen sijaan.

Murto ylitti kaikki korkeutensa ensimmäisellä 460 saakka. 470 ei enää mennyt. Joka tapauksessa tulos ja suoritus oli mainio. Kilpailun kärjen taso oli niin kova, että jossiteltavaa ei jäänyt. EM-kilpailuja ajatellen Murron suoritus oli lupaava, hän oli finaalin kolmanneksi paras eurooppalainen. Selvää on, että Murto on murtautunut maailman parhaiden seiväshyppääjien joukkoon.

Wilma Murto oli lähellä ylittää 470.

Naisten moukarifinaalista odotettiin jopa suomalaisten mitalikamppailua. Odotusarvo ei ehkä ollut ihan realistinen, mutta toki mahdollinen. Kovat olivat kuitenkin kivikovia ja pronssiinkin olisi tarvittu 74,86 eli pidempi heitto, mitä kukaan suomalainen on koskaan heittänyt.

Krista Tervolla oli hankaluuksia tekniikkansa kanssa, hän sai vain yhden onnistuneen suorituksen. 69,04 oli ihan kauden perustasoa, mutta kolmelle viimeiselle kierrokselle se ei riittänyt. Tervo ei ollut vielä ihan valmis kisaamaan maapallon kaikkein kovimpien kanssa. Sijoitus oli kymmenes.

Silja Kosonen (vasemmalla) oli moukarifinaalin seitsemäs ja Krista Tervo yhdeksäs.

Hiukan yllättävää oli, että 19-vuotias Silja Kosonen oli. Hän heitti mainion sarjan, missä oli peräti neljä yli 70-metristä. Piikkiheitto jäi vain puuttumaan ja sijoitus oli seitsemäs. Mitaliin jäi matkaa nelisen metriä, mutta Kosonen osoitti upeaa kypsyyttä. On täysin varmaa, että hän vielä kehittyy nyt nähtyä kovempaan kastiin. Se voi kestää vielä joitakin vuosia, mutta todennäköisyys on suuri.

Oliko sitten realistista odottaa suomalaisilta mitalia? Ehkä ei, koska Tervokin olisi jäänyt ennätyksellään pronssista puolisen metriä. Mitalipallille nouseminen olisi vaatinut nappiheitollakin muiden pientä epäonnistumista. Nyt sellaisia ei nähty.

Elokuun EM-kilpailuissa näkymä on ihan toisenlainen. Kosonen oli kolmanneksi paras eurooppalainen, Tervo viidenneksi paras. Murto oli seipäässä mantereemme kolmanneksi kovin. Elokuun EM-kilpailut alkavat kutkuttaa jo nyt.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut