Kalle Rovanperä varmisti Virossa voiton ylivoimaisella lopetuksella – MM-johto jo 83 pistettä

Rovanperä pääsee tukevassa pistejohdossa elokuiseen Suomen MM-ralliin.

Kalle Rovanperä oli jälleen nopein Etelä-Viron sorateillä.

17.7. 15:24 | Päivitetty 17.7. 15:34

Kalle Rovanperä on ajanut Toyotalla ylivoimaiseen voittoon Viron MM-rallissa ja pääsee tukevassa pistejohdossa elokuun alussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. Rallin MM-kaudesta on takana seitsemän rallia 13:sta.

Virossa tallikaveri, britti Elfyn Evans jäi Rovanperän vauhdista yli minuutin. Kolmanneksi ajoi kotikisassaan kaasutellut Hyundain Ott Tänak.

Ajoittainen sade väritti kisan päätöstä, sillä viimeisellä Power Stage -erikoiskokeella ajourissa oli vettä, ja kura lensi tuulilasiin peittämään näkyvyyttä. Rovanperän ajovuorolla oli jo vähän kuivempaa, ja suomalainen paineli viimeisen erikoiskokeen voittoon häkellyttävällä 22,4 sekunnin erolla Evansiin.

MM-sarjan kakkonen Thierry Neuville oli Virossa neljäs ja myönsi, ettei luottanut ajamiseensa liukkaiksi kokemillaan sorateillä. Viimeisellä erikoiskokeella ongelmaksi tuli myös tuulilasin huurtuminen sateessa.

"Yritin vain päästä maaliin”, Neuville totesi MM-sarjan haastattelussa.

Esapekka Lappi oli Toyotalla kokonaiskilpailun kuudes noustuaan sijoituksissa Adrien Fourmaux'n ohi. Lappi hämmästeli viimeisen erikoiskokeen vaikeutta sateisessa kurakelissä.

"Kamalaa. Tämä oli vaikein sorapätkä, jonka olen koskaan ajanut. Auto oli sata kertaa pois hallinnasta, mutta selvisimme”, Lappi kuvasi päätöserikoiskoetta haastattelussa.

Jo viides voitto

Tällä kaudella ykkössija oli Rovanperälle ja hänen kartanlukijalleen Jonne Halttuselle viides, sillä Viron MM-rallin lisäksi kaksikko on ollut nopein Ruotsissa, Kroatiassa, Portugalissa ja Keniassa.

Muille kuljettajille voitto on lipsahtanut vain kahdesti: Sebastien Loeb oli paras kauden avanneessa Monte Carlo -rallissa ja Tänak Sardiniassa.

"Kiitokset Jonnelle. Täällä oli ajoittain vaikeaa, mutta ajoimme tosi hyvin. Kiitos kaikille, jotka ovat tehneet autosta nopean”, Rovanperä kommentoi maalissa MM-sarjalle.

Maksimipisteiden myötä Rovanperän MM-johto kasvoi jo 83 pisteeseen. Rovanperällä on kasassa 175 pistettä, kun lähin uhkaaja Neuville on 92 pisteessä.

Muista kärkikuljettajista Evansilla on nyt 79 pistettä ja Tänakilla 77. Rovanperän toinen tallikaveri Takamoto Katsuta on saanut kasaan 73 pistettä ja M-Sport Fordin Craig Breen 60 pistettä.

Kausi jatkuu Suomen MM-rallilla 4.–7. elokuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut