Tampereen kentillä nähdään taas tukku tulevia tennistähtiä – Tässä kiehtovimmat kasvot ja suomalaiset haastajat

Ykköseksi sijoitettu Juan Manuel Cerundolo ja Gerald Melzer kulkevat isoveljen viitoittamaa tietä.

Nicolas Kicker pelasi vuosi sitten Tampere Openin finaalissa.

18.7. 7:30

Juan Manuel Cerundolo (ATP-sijoitus 114):

Vasta 20-vuotias argentiinalainen kulkee isoveljensä viitoittamaa tietä. Kolme vuotta vanhempi Francisco Cerundolo kirjasi tuoreimmalle ATP-listalle uransa parhaan sijoituksen (39).

Vanhempi Cerundolo järjesti juuri jymy-yllätyksen lyömällä norjalaistähti Casper Ruudin Båstadin ATP-turnauksessa ja etenemällä komeasti finaaliin asti.

Tampereella nähtävän Cerundolon kohokohtana on toistaiseksi Cordoban ATP-turnauksen voitto helmikuulta 2021.

Suomalaiset tutustuivat Cerundoloon vuonna 2019, jolloin hän löi Patrik Niklas-Salmisen Helsingin ITF-turnauksen finaalissa. Silloin hän oli vielä tuntematon suuruus.

Maksimilian Marterer hakee nyt uutta piikkiä uralleen saatuaan jalkansa kuntoon.

Maximilian Marterer (145):

Saksalaispelaaja koki kovia vuosikymmenen vaihteessa. Polviongelmat toivat Martererille reilun puolen vuoden pelitauon. Hän oli sikäli onnekas, että vaivat osuivat pahimpaan ”koronakauteen”.

Marterer, 27, kävi parhaimmillaan ATP-listalla sijalla 45 (2018) ja hakee nyt uutta piikkiä saatuaan jalkansa kuntoon.

Saksalainen eteni tänä kesänä Wimbledonissa karsintojen kautta aina toiselle kierrokselle asti. Meriittilistalta löytyy seitsemän Challenger-turnauksen voittoa.

Lue lisää: Merkkivuottansa juhlivan Tampereen tennisturnauksen palkintosummaa ei ole järkeä nostaa 50000 dollarista – Kilpailujohtaja Veli Paloheimo kertoo nyt syyt

Nicolas Kicker (192):

Uutta nousua tekevä argentiinalainen muistetaan parhaiten vuoden takaisesta Tampere Openin finaalista, jolloin hän taipui tshekki Jiri Leheckalle kolmen erän väännön jälkeen.

Kickerin, 29, ATP-sijoitus on parantunut niistä päivistä lähes 200 pykälällä, mutta parhaisiin hetkiin on vielä matkaa. Hän nousi vuonna 2017 jo sijalle 78.

Pian tämän jälkeen alkoi kiirastuli, kun Kickerin todettiin syyllistyneen ottelumanipulointiin. Pitkä panna rassasi argentiinalaista rajusti, mutta hän on palannut huipputasolle kovan työn ansiosta.

Heinäkuussa tuli vahva näyttö, kun Kicker eteni haastajatason turnauksen finaaliin Italian Todissa ja kiusasi huipennuksessa maanmiestänsä Pedro Cachinia.

Gerald Melzer on tehnyt huiman harppauksen kohti 200:n kärkeä.

Gerald Melzer (203):

Samaa sarjaa Cerundolon kanssa. Myös Gerald Melzerin tapauksessa isoveli on tehnyt vahvempaa jälkeä ainakin toistaiseksi.

Nyt 41-vuotias Jürgen Melzer nousi parhaimmillaan ATP-listalla niinkin korkealle kuin kuudenneksi (2010), kun 32-vuotiaan Geraldin paras noteeraus on 68 (2016).

Sopii kuitenkin huomioida, että Geraldin sijoitus liikkui vielä viime kesänä reippaasti tuhannen huonommalla puolella. Sen jälkeen itävaltalainen on tehnyt huiman harppauksen kohti 200:n kärkeä.

Otto Virtanen (271):

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu maan kakkospelaajaan Otto Virtaseen, jolle kilpailujohtaja Veli Paloheimo antoi yhden kolmesta pääsarjan villistä kortista.

Tasaista nousua tekevä Virtanen on noussut ATP-listalla uransa parhaaseen lukemaan (271).

Vuoden ensimmäinen ATP-sijoitus kertoo 21-vuotiaan Virtasen trendistä olennaisimman: 1007 (2020), 611 (2021) ja 395 (2022).

Tuorein onnistuminen tuli kesäkuun alussa, kun hän eteni Surbitonin turnauksessa välieriin asti ja taipui australialaiselle Jordan Thompsonille (ranking 79) vasta kolmannessa erässä.

Patrik Niklas-Salmisella on paljon hienoja muistoja ja makeita voittoja Tampere Openista.

Patrik Niklas-Salminen (770):

Vaivansa selättänyt Patrik Niklas-Salminen sai Paloheimolta villin kortin Virtasen tapaan. Tamperelaislähtöinen pelaaja palasi tositoimiin ongelmiensa jälkeen viime kesänä juuri Tampere Openissa. Sen jälkeen hän on päässyt keskittymään olennaiseen.

Niklas-Salmisella, 25, on paljon hienoja muistoja ja makeita voittoja tästä turnauksesta. Nyt hän hakee uutta nostetta urallensa tutulta kentältä.

TAMPERE OPEN

Maanantain ohjelma

Klo 12: Kaksinpelin karsintafinaalit Luigi Sorrentino (Italia)–Kyrian Jacquet (Ranska), Joao Domingues (Portugali)–Moez Echargui (Tunisia), Arthur Fils (Ranska)–Tomas Lipovsek Puches (Slovenia).

Näiden perään karsintafinaalit Juan Bautista Torres (Argentiina)–Johannes Ingildsen (Tanska), Clement Tabur (Ranska)–Lucas Renard (Ruotsi), Harold Mayot (Ranska)–Lorenzo Bocchi (Italia).

Aikaisintaan klo 16: Zsombor Piros (Unkari)–Leo Borg (Ruotsi), Evan Furness (Ranska)–Cedrik-Marcel Stebe (Saksa), perään Jonas Forejtek (Tshekki)–Maximilian Marterer (Saksa).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut