Pawel Fajdek jatkoi uskomatonta voittosaldoaan MM-tasolla ja suuteli moukaririnkiä – Ennätyksen puuttuminen kuitenkin harmitti mestaria

Eivind Henriksen voitti kaikkien aikojen ensimmäisenä norjalaisena moukarimitalin.

Pawel Fajdek hallitsee moukarinheittoa, hän voitti jälleen MM-kultaa.

17.7. 13:00 | Päivitetty 18.7. 13:34

Eugene, Oregon

Pawel Fajdek voitti yleisurheilun MM-kisoissa jo viidennen kerran peräkkäin moukarinheiton maailmanmestaruuden. Sarja alkaa vuodesta 2013.

Puolalainen heitti maailman kauden kärkituloksen 81 metriä ja 98 senttiä. Puola otti kaksoisvoiton, kun Wojciech Nowicki oli toinen tuloksella 81,03.

Eivind Henriksen voitti kaikkien aikojen ensimmäisenä norjalaisena moukarimitalin. Hänen pronssituloksensa oli 80,87. Kaikkiaan viisi miestä heitti yli 80 metriä.

Vuonna 2016 Fajdek voitti Euroopan mestaruuden, mutta häneltä puuttuu olympiakulta, jota hän pääsee jahtaamaan Pariisissa 2024.

”Tämä kilpailu oli se, joka merkitsee minulle eniten tänä vuonna. Joten olen iloinen, että voitin MM-kullan jo viidettä kertaa”, Fajdek iloitsi Kansainvälisen yleisurheiluliiton verkkosivuilla.

Viimeisen heittonsa jälkeen Fajdek suuteli moukaririnkiä.

Fadjekin tavoitteena oli MM-kisaennätyksen 83,63 rikkominen, mutta hieman vähempikin riitti kultaan.

”Se ei ole salaisuus, että tähtäsin kisaennätyksen rikkomiseen, mutta minulla on siihen uusi mahdollisuus taas ensi vuonna Budapestissä”, Fajdek totesi ja viittasi ensi vuonna pidettäviin MM-kisoihin Unkarin Budapestissä.

Vain ukrainalaisella seiväshyppääjällä Sergei Bubkalla on enemmän maailmanmestaruuksia kuin Fajdekilla. Bubka taivutti MM-kultaa kuusi kertaa vuosina 1983–1997.

Saksalainen Lars Riedel on voitti viisi maailmanmestaruutta kiekonheitossa, muttei peräkkäisissä MM-kisoissa.

Oikaisu 18.7. kello 13.33: Pawel Fajdek voitti moukarinheiton, ei kiekonheiton maailmanmestaruuden, kuten artikkelin alussa aiemmin virheellisesti kirjoitettiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut