Juha Puhtimäki haluaa Kaupin kotipesän jäävän omintakeiselle paikalleen: ”Tällaisia kaikkien kenttien pitäisi olla”

Manse PP otti Kiteen Pallosta puhtaan voiton vahvaan ulkopeliin nojaten.

Lähellä katsomorakenteita sijaitseva kotipesä ei ole tuottanut Manse PP:n lukkarille Juha Puhtimäelle ongelmia.

16.7. 19:05

Aamulehti

Manse PP:n miehet pääsivät lauantaina ensimmäistä kertaa kotikentälleen sen oikeammassa muodossaan, kun Itä–Länsi-ottelua varten pystytetyt lisäkatsomot oli purettu jatkeilta.

Avaramman kentän ei voi sanoa tuottaneen ainakaan välitöntä vaikutusta. Lauantain kamppailu eteni pitkään vähäjuoksuisena, ja läpilyöntejä nähtiin lopulta lähinnä takakentältä, joka oli auki Kaupin kentän arvo-ottelumuodossakin.

Manse pohjusti Kiteen Palloa vastaan voiton väkevällä ulkopelillä, ja sisällä se teki tarvittavan – muttei paljon enempää. Täysi pistepotti jäi Kaupin isännille lukemin 2–0 (2–1, 4–2).

”Meidän ulkopeli kestää hienosti. Siihen on hyvä nojata, vaikka välillä sisällä on tällä tavalla vähän nihkeää”, totesi Mansen kakkos­palkinnon saanut lukkari Juha Puhtimäki.

Lauantain epävakainen sää ja heikompi vastustaja verottivat yleisö­määrää. Stadionin avausviikon huippupelit Kouvolan Pallonlyöjiä ja Sotkamon Jymyä vastaan vetivät Kauppiin 2 102 ja 1 906 katsojaa, tällä kertaa yleisöä saapui paikalle 846 henkeä.

Mieli muuttui heti

Kaupin kentän yksi tunnistettavimmista piirteistä on harvinaisen lähellä oleva kotipesä. Puhtimäki myöntää itsekin ensin olettaneensa, että sijainti voisi olla lukkarille hankala.

”Heti ekassa pelissä mieli kääntyi aivan toisinpäin. Tällaisia kaikkien kenttien pitäisi olla, että yleisö pääsee mahdollisimman lähelle peliä ja nauttimaan tunnelmasta.”

”Jo Itä–Lännessä jätkät sanoivat, että tässä on mahtavaa pelata. Mielestäni kotipesää ei tarvitsisikaan siirtää kauemmas kun pinta uusitaan”, Puhtimäki linjasi.

Kotipesän läheisyys on vaikuttanut myös siihen, että vaihtopenkit ovat poikkeuksellisen kaukana kotipesästä. Sekään ei ole Puhtimäen mukaan osoittautunut haitaksi.

”Olen kysynyt siitä vastustajiltakin, ja minulle ei ainakaan kukaan uskaltanut sanoa että se haittaisi mitään. Vuoronvaihdot ovat napsun pidemmät sen takia, mutta ei se pelin kulkuun vaikuta.”

Puhtimäki palkittiin lauantaina Kitee-voitossa otteistaan sekä kakkospalkinnolla että Ruutu-tähtipelaajana.

Jesse Eskelinen ei kyennyt lukkaroinnillaan pitämään Henri Puputtia täysin aisoissa. Puputti iski toisella jaksolla kunnarin, joka käytännössä varmisti Mansen voiton.

Läpilyöntejä vain takaa

Lauantain avausjaksolla juuri Puhtimäki löi kahdessa ensimmäisessä vuorossa juoksut, jotka riittivät kotijoukkueelle lopulta 2–1-jaksovoittoon ilman, että joukkueen tarvitsi käyttää tasoittavaa sisävuoroaan.

Toisella jaksolla roolit pääsivät aluksi kääntymään väärin päin, kun Puhtimäki juoksi itse kotipesään yleensä enemmän etenemispuolella kunnostautuvan Topias Liljan välilyönnin turvin.

Vierailijoilla oli vaikeuksia saada miehiä edes kolmoselle, mutta tauon jälkeen he saivat silti hetkeksi johtoaseman yksittäisillä onnistumisilla.

Jokerina pelanneella Matias Litmasella ei ennen lauantaita ollut alkukaudella ainuttakaan lyötyä juoksua. Nyt Litmanen löi avausjaksolla Kiteen ainokaisen, ja toisella hän iski nollatilanteessa pystymailalla pallon koppareiden välistä Kaupin metsikköön ja kiersi kunnarin.

Johto ei kuitenkaan kestänyt, kun Manse alkoi pommittamaan epävarmasti pelannutta kolmoskopparia Samu-Kalle Varosta. Tuomas Jussila paloi kyseenalaisesti kolmospesälle kunnaria yrittäessään, mutta Henri Puputin lyönnin kohdalla kopparit eivät enää vaivautuneet edes hakemaan palloa.

Tappiolle jouduttuaan Kiteen kiri jäi olemattomaksi. Yhteensä joukkue sai pelissä aikaan vain kuusi kolmostilannetta Mansen 13:a vastaan.

”Ensimmäinen juoksu tuli vähän räpylästä, kunnarissa oli vaan kommunikaatiovirhe, ja yksi juoksu tuli hyvällä pienellä kolmosrajaan. Eihän siinä muuten ollut juoksut edes lähelläkään”, Puhtimäki kertasi.

Manse juhlisti Henri Puputin kunnaria vain hetkeä sen jälkeen, kun Tuomas Jussila oli palanut omassa kunnariyrityksellään täpärästi kolmospesään.

Kakkostilasta kova kamppailu

Mansen miehet jatkavat pelejään ensi viikolla kahdella kotiottelulla. Tiistaina Pohjois-Karjalasta saapuu vieraaksi Joensuun Maila, ja perjantaina puolestaan Etelä-Karjalasta Imatran Pallo-Veikot.

”Jo tiistaina saadaan tosi hieno peli. JoMa pelasi hyvin viime pelissään Kankaanpäätä vastaan, ja nyt he ovat saaneet viikon ilosaarirokkailla, joten sieltä tulee varmasti hyvin valmistautunut porukka”, Puhtimäki arvioi.

Lauantain kolmella pisteellä Manse siirtyi ainakin väliaikaisesti miesten Superpesiksen kolmannelle tilalle ohi KPL:n, jolla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Edessä lähimpänä olevalla Jymyllä taas on takana kaksi ottelua Mansea enemmän ja etumatkaa vain yhden pisteen verran.

Kaupissa kotipesä on lähempänä yleisöä kuin yhdelläkään muulla huipputason stadionilla. Kuva stadionin avausottelusta Manse–KPL.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut