Allyson Felix kruunasi lähes kaksi vuosikymmentä kestäneen huippu-uransa vielä yhdellä MM-mitalilla

Dominikaaninen tasavalta avasi MM-kisat pitkän sekaviestin kultamitaleilla.

Allyson Felix voitti pronssia USA:n joukkueessa pitkässä sekaviestissä.

16.7. 8:33

Eugene

Yhdysvaltalaisjuoksija Allyson Felixin 19 vuotta kestänyt aikakausi aikuisten arvokilpailuradoilla sai vielä yhden huipennuksen, kun hän saavutti Eugenessa MM-pronssia 4x400 metrin sekaviestissä.

Felix osallistui MM-kilpailuihin ensimmäisen kerran 2003, jolloin teini-ikäinen juoksija debytoi Pariisissa järjestetyissä kilpailuissa. Eugenessa radalla nähtiin 36-vuotias veteraani, jonka piikkari liikahti edelleen sukkelasti.

”Oli todella spesiaalia, että sain juosta viimeisen kilpailuni kotiyleisön edessä. Se oli tosi siistiä. Tyttäreni oli katsomossa”, Felix tunnelmoi.

”Tämä oli ilta, jonka muistoa tulen vaalimaan. Minulla on ollut paljon hyviä muistoja. Tiedän, että nyt on oikea aika, ja nämä kaverit vievät hommaa eteenpäin tulevaisuudessa”, hän viittasi kilpasiskojensa ja -veljiensä suuntaan.

Pronssi oli Felixille 19:s MM-mitali ja paalutti asemaa kaikkien aikojen yleisurheilijoiden joukossa. Mitaleista 12 on tullut viesteistä ja seitsemän henkilökohtaisista kilpailuista.

Kotiyleisö odotti yhdysvaltalaiskvartetilta enemmän, mutta Dominikaaninen tasavalta ja Hollanti olivat nopeammat ja taivuttivat loppusuoralla Yhdysvaltojen ankkuri Kennedy Simonin.

Dominikaanisen tasavallan ankkuri Fiordaliza Cofil pysäytti kellon maailman kauden kärkiaikaan 3.09,82. Femke Bol sinetöi Hollannin hopean ja maan ennätyksen 3.09,90. Yhdysvaltojen aika oli 3.10,16.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut