Seipään MM-karsinnassa koettiin draamaa jo verryttelyssä, Wilma Murto selvitti tiensä finaaliin: ”Siinä meni vähän pasmat sekaisin”

Arvokisojen ensikertalainen Saga Andersson oli ensimmäinen karsiutuja seiväshypyn loppukilpailusta.

Wilma Murto ylitti seiväskarsinnassa ensimmäisellään 450 senttiä.

16.7. 7:01

Eugene, Oregon

Oli lähellä, ettei Wilma Murto saanut seurakseen toista suomalaista naisten seiväshypyn finaaliin yleisurheilun MM-kisoissa.

Saga Andersson ylitti toisellaan 435 senttiä ja oli ensimmäinen hyppääjä, joka karsiutui loppukilpailusta.

Suomen kolmas edustaja Elina Lampela jäi korkeuteen 420 senttiä ja oli 26:s.

”Sijoitus oli melko hyvä, mutta harmittaa, ettei 450 mennyt yli, vaikka se oli yksi elämäni parhaista hypyistä, joita olen tehnyt. Olen tyytyväinen, että juoksu kulki ja löysin rentouden”, Andersson sanoi arvokisadebyytistään.

Murto ylitti ensimmäisellä yrityksellään 450 senttiä, jolla hän jakoi karsinnan ykkössijan kahdeksan muun hyppääjän kanssa.

”Karsinta meni suunnitelmien mukaan, ja sekin kuului varmaan suunnitelmaan, että hyppy meni yli runttaamalla”, Murto sanoi.

Seiväskarsinta oli jälleen kerran aikamoista säätöä, kuten lajissa usein on. Järjestäjät pitivät urheilijoita pitkään kentällä jonossa, kun hyppylaitteita säädettiin.

Verryttelyn lopussa brittihyppääjä Holly Bradshaw’lta katkesi seiväs.

”Siinä meni vähän pasmat sekaisin. Tilanne olisi ollut helpompi ohittaa, jos siinä olisi ollut joku muu hyppääjä”, Murto sanoi sanoi hyvästä ystävästään, joka jäi kisassa ilman tulosta.

Holly Bradshaw sai lääkintäapua, kun hänen seipäänsä katkesi karsinnan verryttelyssä.

Bradshaw ei osallistunut karsintaan.

”Olin itse tyytyväinen, että olin saanut verryttelyn tehtyä. Seipään katkeaminen kuuluu lajiin. Itsellä ei tosin ole vielä koskaan katkennut seivästä. Joku sanoikin, etten ole seiväshyppääjä ollenkaan, kun ei ole seiväs katkennut.”

Tokion olympiakisoissa Murto sijoittui monivaiheisen taktikoinnin jälkeen viidenneksi.

”Täälläkin voi olla finaalissa tuloksella 465 kymmenes tai kolmas. Se on ihan sillain ihan herkullinen tilanne, mutta hypätä täytyy. Vaikeinta on odottaminen eikä voi puuttua kuin omaan suoritukseensa”, Murto sanoi.

Saga Andersson hyppäsi ensi kertaa arvokisoissa Eugenessa.

Elina Lampela ylitti avauskorkeuden 420, mutta ei enää seuraavaa korkeutta 435.

Kaikkiaan korkeuden 450 ylitti yksitoista hyppääjää, mutta sääntöjen mukaan finaalissa pitää olla vähintään kaksitoista kilpailijaa.

”Varaudun aina karsinnassa seuraavaan korkeuteen. Se ei ole ohi ennen kuin joku virkailija tulee sanomaan, ettei enää tarvitse hypätä”, Murto sanoi.

Kaikkiaan loppukilpailuun pääsi viisitoista naista, joista neljä ylitti ensimmäisellään 435 senttiä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut