Urjalan Aleksi Ojala jakoi voimansa oikein MM-avauksessaan: ”Järki pysyi mukana” – Enni Nurmi napsi usean sijan rankingsijoitukseen verraten

Miesten kulta meni Japaniin, naisten 20 kilometrin kävelyn MM-kulta Peruun. Enni Nurmi käveli ensikertalaisena 30 joukkoon.

Aleksi Ojala oli tyytyväinen vauhtiinsa 20 kilometrin kävelyssä.

16.7. 4:01

Eugene, Oregon

Japanilaiset ottivat kaksoisvoiton ja Ruotsi avasi mitalitilinsä yleisurheilun MM-kisoissa miesten 20 kilometrin kävelyssä.

Toshikazu Yamanishi ja Koki Ikeda karkasivat Ruotsin Perseus Karlstömiltä, joka hävisi kullan 11 sekunnilla ja hopean vain neljällä sekunnilla.

Suomen Aleksi Ojala oli ajallaan 1.23,40 maalissa 20:s. Yamanishin voittoaika oli 1.19.07.

Urjalan Urheilijoiden Ojalan päämatkana MM-kisoissa on 35 kilometriä, joka kävellään aamuvarhain päätöspäivänä 24. heinäkuuta. Suomen toinen kävelijä matkalla on Veli-Matti ”Aku” Partanen.

”Tämä tietää hyvää 35 kilometrin kisaan. Sain pidettyä vauhdin koko ajan tasaisena, vaikka alussa se meinasi vähän kiihtyä. Järki pysyi mukana ja kaikki toimi hyvin”, Ojala sanoi.

Nurmi debytoi

Enni Nurmi antoi kaikkensa Eugenen MM-kävelyssä.

Naisten 20 kilometrin maailmanmestariksi käveli perulainen Kimberly García León. Suomen Enni Nurmi oli arvokisojen ensikertalaisena 29:s ajalla 1.37.29.

”Mahtavaa päästä 30 joukkoon. Sen voimin jaksoin loppuun, vaikka viimeiset viisi kilometriä ottivat koville”, Nurmi sanoi.

”Hyvältä tuntuu, kun nousin MM-rankingin 55. sijalta 29:nneksi. Nyt minulla on tosi hyvä fiilis, kannatti tulla näihin kisoihin. Nyt tietää, että EM-kisoissa elokuussa uskaltaa luottaa omaan tekemiseen.”

Katarzyna Zdziebło oli toinen Puolan ennätyksellä 1.27.31. Kolmanneksi käveli neljännen MM- tai olympiamitalinsa saavuttanut Kiinan Qieyang Shenjie. Nelinkertainen kultamitalikävelijä Liu Hong jäi tällä kertaa viidenneksi.

Leónin voittoaika 1.26.58 on Perun ennätys.

Eugenessa kilpailtiin ensi kerran uudella 35 kilometrin matkalla entisen raastavan 50 kilometrin sijaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut